Hilversum,
27
mei
2016
|
16:49
Europe/Amsterdam

Inzending Juniorsongfestival.NL bekend en online te volgen

Vanmiddag is bekendgemaakt wie ons land gaat vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival op Malta, dit jaar is er speciaal een popgroep voor geformeerd. Oud-deelneemster Julia heeft de drie gelukkigen verrast op hun school met het nieuws dat zij onderdeel zijn van de nieuwe popgroep. Kymora (11 jaar, uit Amsterdam), Stefania (13 jaar, uit Utrecht) en Sterre (13 jaar, uit Zutphen) zijn daarna bij AVROTROS samengebracht om te ontdekken met wie zij een groep vormen. De meiden zijn wekelijks te volgen op Juniorsongfestival.NL waar elke woensdag en vrijdag om 16.00 uur een nieuwe Youtubevideo wordt geplaatst.

Over Kymora, Stefania en Sterre
Het zijn Kymora, Stefania en Sterre die in de voetsporen treden van onder anderen Shalisa van der Laan, Julia van Bergen, Femke Meines, Ralf Mackenbach en de zusjes van O’G3NE.

Stefania (13) uit Utrecht deed eerder al mee met The Voice Kids (seizoen 3, team Marco Borsato) en zat in Kinderen voor Kinderen seizoen 35/36. Verder heeft ze onder andere al opgetreden in Carré en het Nieuwe Luxor Theater.

Ook Sterre (13) en Kymora (11) zaten in Kinderen voor Kinderen en ze deden allebei al eerder auditie voor het Junior Songfestival. Beiden hebben ervaring met optredens, zo stond Sterre onder andere al eens op de Tinadag en het Zapp Sinterklaasfeest en speelde Kymora in de musical Waanzinnig Gedroomd en Amandla Mandela.

Coach Jan Smit
Jan Smit coacht de groep om ze klaar te stomen voor hun deelname aan het internationale Songfestival. Deze voorbereidingen, de optredens tot en met de deelname aan de internationale finale op Malta, zijn dit jaar online te volgen. De meiden gaan zelf ook vloggen. Hoe de groep gaat heten wordt mede bepaald door de kijkers.

Woensdag 1 juni is in de video te zien hoe Kymora, Stefania en Sterre reageerden op het geweldige nieuws over hun plek in de popgroep en het zien van de andere meiden.

Van TV naar online
Het programma verplaatst zich dit seizoen volledig naar online, de plek waar de doelgroep zich veelal begeeft. Op Instagram heeft Juniorsongfestival.NL inmiddels al 50.000 volgers en ook op YouTube weten de fans het online programma al goed te vinden. De internationale finale in Malta is wél op televisie te zien, op zondag 20 november om 16.00 uur wordt dit door AVROTROS live uitgezonden op NPO Zapp.

Programmagegevens:

Televisie
Juniorsongfestival.NL
Elke woensdag en vrijdag
Om 16.00 uur op het YouTube-kanaal