19
november
2018
|
13:45
Europe/Amsterdam

Intiem portret van musicalster Pia Douwes in Close Up documentaire Mijn leven is van mij

De Close Up documentaire Mijn leven is van mij – Pia Douwes geeft het drukke bestaan weer van een van Nederlands meest gevierde musical coryfeeën. Een leven dat altijd gericht is op presteren en successen, tót deze hun tol eisen. 

Hoewel Pia bekend staat als een goedlachse diva die altijd het uiterste uit zichzelf haalt, is in de documentaire vooral te zien hoe ze worstelt met haar overvolle agenda. Het rennen van repetitie naar repetitie, voorstellingen spelen in binnen- en buitenland en de mantelzorg voor haar ouders: het zijn de vaste waarden in haar bestaan. Hoe harder ze haar best doet om gewoon door te gaan, hoe zwaarder het uiteindelijk wordt. Ondanks dat Pia volhoudt dit tempo aan te kunnen, zien we dat dit niet altijd opgaat en Pia krijgt te maken met een burn-out.

Pia’s ambitie is om nog heel lang aan de top te blijven, dus besluit ze om een manier te zoeken om haar leuke maar drukke leven opnieuw vorm te geven. Er zal iets moeten veranderen. “Ik wil niet overleven, ik wil leven!”, aldus Pia stellig.

Sinds 1986 timmert Pia Douwes aan de weg in de musicalwereld. In 1992 beleeft ze haar internationale doorbraak met de vertolking van de titelrol in de musical Elisabeth. Sindsdien is het lied uit deze musical, ‘Mijn leven is van mij’, onlosmakelijk aan Pia verbonden. Vele nationale en internationale successen volgden, met hoofdrollen in onder andere Evita, Les Misérables en Chicago.

De documentaire is een coproductie tussen AVROTROS en DOXY met steun van CoBO, VSBfonds, VandenEnde Foundation en Fonds21. Regisseur van de documentaire is Emma Westermann.

Programmagegevens

Close Up: Mijn leven is van mij – Pia Douwes te zien bij AVROTROS op 13 december om 23.00 uur op NPO 2