Hilversum,
22
maart
2019
|
15:07
Europe/Amsterdam

Huisfeest met heftige gevolgen in derde seizoen van webserie De Slet van 6VWO

De ingetogen Sam besluit voor de verjaardag van haar beste vriendin, de extraverte Justine, toch maar eens naar een huisfeest te gaan. Als het feest desastreus eindigt, doet Sam er alles aan om uit te zoeken wat er die avond precies gebeurd is. Hoe dit afloopt, is vanaf maandag 1 april in 12 afleveringen wekelijks om 15.00 uur te zien op npo3.nl.

Sam gaat ondanks haar zenuwen en verlegenheid naar het huisfeest. Ze komt al meteen enkele schoolgenoten tegen en herinnert zich waarom ze niet van deze feestjes houdt: te veel drank en ongewenst geflirt. Als ze Justine in de armen ziet van Sander, de enige jongen die Sam wel leuk vindt, houdt ze het voor gezien.

De volgende dag komt Sam op school na niets meer van Justine vernomen te hebben. Tot haar schrik hangt de gang vol met foto’s van een bewusteloze, half aangeklede Justine met de boodschap dat iemand haar gescoord heeft. De hele school roddelt zich suf en Sam heeft maar één vraag: wie heeft dit gedaan? Justine kan zich niets meer van de bewuste avond herinneren en vraagt Sam om hulp. Sam neemt de taak op zich om degene te vinden. Maar als ze haar hoofdverdachte ondervraagt, ontdekt ze dat er een veel groter complot gaande is. Iedereen kan de dader zijn en dus begint Sams onmogelijke zoektocht naar de waarheid…

Rolverdeling
Sam – Sonia Khurshid Eijken, Justine – Venna van den Bosch, Sander – Buddy Vedder, Said – Armand Rosbak, Anne – Sydney Tros, Luc – Koen van der Molen, Harm – Brandon Chen.

Manju Reijmer schreef de scenario’s en David Cocheret regisseerde.

Programmagegevens:

De Slet van 6VWO, vanaf maandag 1 april wekelijks een nieuwe aflevering om 15.00 uur op npo3.nl