Hilversum,
17
november
2015
|
16:46
Europe/Amsterdam

Hoorspel Magnus naar het boek van Arjan Lubach op NPO Radio 1

Vanaf 12 december zendt AVROTROS het hoorspel ‘Magnus’, naar het boek van Arjan Lubach, uit op NPO Radio 1. De rollen worden onder anderen gespeeld door: Anna Drijver, Egbert Jan Weeber, Jaap Spijkers en Dick van den Toorn. Magnus bestaat uit vier afleveringen die vanaf 12 december wekelijks in de nacht van vrijdag op zaterdag te horen is tussen 24.00 en 00.30 uur.

Magnus gaat over Merlijn, die, nadat zijn jeugdliefde Caro het uitmaakt, niets anders rest dan zijn ellende te compenseren met liederlijke uitspattingen. Totdat er een telefoontje van zijn creditcardmaatschappij komt met de mededeling dat er op zijn naam vreemde uitgaven worden gedaan in een pretpark in Zweden. Merlijn besluit naar Stockholm af te reizen om de dief te ontmaskeren. Er is wel een probleem: zijn epileptische aanvallen, waardoor hij stukken uit het meest recente verleden kwijt is. In Zweden blijkt dat de waarheid vergaande gevolgen heeft...

De rolverdeling van het radiodrama is als volgt: David Lucieer (Merlijn) - Anna Drijver (Caro) - Lotti Hellingwerf (Cecilia) - Jaap Spijkers (Magnus) - Eveline Bosmans (Krista) - Dick van den Toorn (regisseur) - Egbert Jan Weeber (Walter) - Jilles Flinterman (Lucas) - Torre Florim (Ted Robin) -Peer Mascini (Frank Gerson) - Carla Hardy (Merlijn’s moeder) - Koen Caris (Leraar) - Paul Rabbering (DJ) en Arjen Lubach (Dokter).

Productie – HoorSpelFabriek
Regie – Vibeke von Saher

Programmagegevens:

Magnus
vanaf 12 december wekelijks
NPO Radio 1 - 24.00 uur