18
maart
2019
|
12:26
Europe/Amsterdam

Het levensverhaal van levende legende Lenny Kuhr in documentaire “50 jaar troubadour”

50 jaar geleden wordt Lenny Kuhr bekend bij het grote publiek als zij als 19-jarig meisje het Eurovisie Songfestival wint met haar liedje De Troubadour. Grote successen volgen, eerst in Frankrijk en later ook in Nederland met het lied Visite. Na deze succesvolle periode wordt het wat stiller rondom Lenny en krijgt ze te maken met verschillende tegenslagen. Op 24 maart zendt AVROTROS een heel persoonlijk portret uit van Lenny Kuhr over belangrijke gebeurtenissen in haar leven en haar fascinatie voor het lied.

In de documentaire is Lenny druk met de voorbereidingen van haar muziekvoorstelling ‘Het lied gaat door’. Ondertussen reflecteren haar zussen, vrienden, collega’s en Lenny zelf op haar carrière. Van de tijd van het Songfestival tot haar zangcarrière, die daarna in stroomversnelling gaat, tot nu. Haar successen in Frankrijk en Nederland komen aan bod, maar ook de dieptepunten uit haar carrière, die haar uiteindelijk hebben geholpen met de weg die ze nu bewandelt.

Na een rollercoaster van emoties durft Lenny te zeggen dat de tijd waarin ze nu leeft de mooiste tijd uit haar leven is. Verlost van bemoeienissen van de platenindustrie gaat ze haar eigen weg en gaat ze op zoek naar het mooiste lied, want muziek blijft het belangrijkste in haar leven. Zoals Herman van Veen zegt: “Zij zingt altijd, bij wijze van spreken ook als ze niet zingt.”

Programmagegevens

50 jaar troubadour, 24 maart om 18.10 uur bij AVROTROS op NPO 1