Hilversum,
08
mei
2015
|
15:04
Europe/Amsterdam

Het Eurovisie Songfestival bij AVROTROS

De voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival 2015 zijn in volle gang.Trijntje Oosterhuis vertrekt dit weekend naar Wenen om daar haar 'Walk Along' ten gehore te brengen aan Europa. Vanaf maandag 11 mei kan heel Nederland zich via radio en televisie onderdompelen in de wereld van het Songfestival bij AVROTROS.

60 Jaar Songfestival: vanaf maandag 11 mei, iedere werkdag om 19.50 uur op NPO 3
In de serie 60 Jaar Songfestival blikken bekende Nederlanders terug op die 60 jaar van het Eurovisie Songfestival. Het Songfestival leeft meer dan ooit en iedereen heeft zo zijn eigen beleving van dit festival. In deze serie vertellen onder anderen O’G3NE, Sharon Doorson, Brownie Dutch, Toprak Yalciner, Gerard Ekdom, Eric van Tijn, Frans Duijts, Raffaela Paton, Dave von Raven, Yes-R, Freek Bartels, Jaap Reesema en Kim Kötter, Monique Smit en Tim Douwsma hoe zij het Songfestival beleven.

Aan De Slag! Live vanuit Wenen: vanaf maandag 18 mei van 9.00 – 12.00 uur op NPO Radio 2.
Bart Arens is live vanuit Wenen te horen met zijn programma Aan De Slag! op NPO Radio 2. Van maandag tot en met vrijdag brengt hij verslag uit van het muziekspektakel. Het laatste nieuws, bekende gasten, songfestival hits en natuurlijk Trijntje Oosterhuis.

Op weg naar het Songfestival: dinsdag 19 mei om 20.30 uur op NPO 1
In Op weg naar het Songfestival blikken bekende Nederlanders vooruit op de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Wat vinden BN’ers van 'Walk Along' en hoe zien zij de concurrentie? Samen met Maurice Wijnen, Eric van Tijn, Carlo Boszhard, Xander de Buisonjé, Jamai, Giel Beelen, Lauren Verster, Jort Kelder, Carolina Dijkhuizen, Anniko van Santen en Frits Huffnagel wordt vooruitgekeken op deze halve finale waarin Trijntje Oosterhuis ons land vertegenwoordigt.

Eurovisie Songfestival, 1ste halve finale: dinsdag 19 mei om 21.00 uur op NPO 1
Vanuit de Wiener Stadthalle in Wenen de registratie van de eerste halve finale van de 60e editie van het Eurovisie Songfestival. Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer nemen de presentatie voor hun rekening, Conchita Wurst ontfermt zich over de artiesten in de green room. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker. Trijntje Oosterhuis staat als vierde in deze halve finale. Andere landen die hun nummer ten gehore brengen zijn Albanië, Armenië, Belarus, België, Denemarken, Estland, Macedonië, Georgië, Griekenland, Hongarijë, Moldavië, Roemenië, Rusland en Servië.

Op weg naar het Songfestival: donderdag 21 mei om 20.30 uur op NPO 1
Welke landen weten vanavond een plaats in de finale van zaterdag te bemachtigen? Maurice Wijnen, Carlo Boszhard, Eric van Tijn, Xander de Buisonjé, Jamai, Giel Beelen, Lauren Verster, Jort Kelder, Carolina Dijkhuizen, Anniko van Santen en Frits Huffnagel kijken vooruit.

Eurovisie Songfestival, 2e halve finale: donderdag 21 mei om 21.00 uur op NPO 1
De tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival vanuit de Wiener Stadthalle in Wenen. Hierin nemen Azerbeidzjan, Cyprus, Tsjechië, IJsland, Ierland, Israël, Letland, Litouwen, Malta, Montenegro, Noorwegen, Polen, Portugal, San Marino, Slovenië, Zweden en Zwitserland het tegen elkaar op.

Op weg naar het Songfestival: zaterdag 23 mei om 20.30 uur op NPO 1
De finale! Jan Smit neemt de kijker mee achter de schermen van de Wiener Stadthalle om de stemming te peilen bij de finalisten van de 60e editie van het Eurovisie Songfestival. Cornald Maas geeft een vooruitblik op de finale en bespreekt de diverse inzendingen van de landen.

Eurovisie Songfestival finale: zaterdag 23 mei om 21.00 uur op NPO 1
Live vanuit de Wiener Stadthalle in Wenen de finale van de 60e editie van het Eurovisie Songfestival. Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler en Arabella Kiesbauer nemen de presentatie voor hun rekening, Conchita Wurst ontfermt zich over de artiesten in de green room. In deze finale zijn de landen Australië, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en Groot Brittannië. Jan Smit en Cornald Maas verzorgen het commentaar voor de Nederlandse kijker.