Hilversum,
09
juli
2015
|
12:30
Europe/Amsterdam

Guido van Woerkom, Arjen Lubach, Annemarie Jorritsma, Rick Nieman e.a. in zomerserie EenVandaag

Het AVROTROS-actualiteitenprogramma EenVandaag brengt deze zomer een reeks portretten van mensen die het afgelopen jaar opvielen, een bijzonder succesvol of juist lastig jaar achter de rug hebben. Verslaggevers gaan langs voor een goed gesprek bij een zomerse barbecue. De EenVandaag Zomer BBQ is vanaf maandag 13 juli tot eind augustus te zien als vaste rubriek op de maandag, woensdag en vrijdag om 18.15 uur op NPO 1.

Guido van Woerkom
Aanstaande maandag staat de EenVandaag Zomer BBQ op de boot van Guido van Woerkom. Hij blikt terug op de perikelen rondom zijn aanstelling tot Nationale Ombudsman. Naar aanleiding van de ontstane ophef voelde hij zich genoodzaakt zich terug te trekken. “Het meest pijnlijke is het moment dat je besluit voor jezelf: hier moet ik niet mee doorgaan." Van Woerkom zegt over de negatieve publiciteit: "Het hoort een beetje bij de samenleving op dit moment. Alles focussen op één persoon. We vinden het blijkbaar prettig om snel een oordeel te vellen.” De commotie rondom zijn persoon heeft sporen nagelaten: "Het heeft me veranderd, ik ben een tandje voorzichtiger geworden.

Arjen Lubach
Op maandag 20 juli barbecuet EenVandaag met Arjen Lubach. Zijn talkshow Zondag met Lubach, waarin hij met humor de actualiteit bespreekt, werd afgelopen jaar een groot succes. Zijn kritische analyse zette onder meer de discussie over het vrijhandelsverdrag TTIP op de kaart.

Overige gasten 
Andere gasten die in de zomerreeks voorbij komen zijn onder anderen politici Annemarie Jorritsma en Guusje Terhorst, voormalig nieuwslezer Rick Nieman, de nieuwe eerste solist van het Nationale Ballet Marijn Rademaker en Beatrix Ruf, de nieuwe directeur van het Stedelijk Museum.

Programmagegevens:

Televisie
EenVandaag Zomer BBQ
Maandag 13 juli 
NPO 1 - 18.15 uur