Hilversum,
09
september
2015
|
13:33
Europe/Amsterdam

Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo in jury Junior Songfestival

De auditierondes van het Junior Songfestival 2015 zitten erop en de finalisten zijn bekend. Vanaf zaterdag 19 september starten de liveshows van de juniorversie van het songfestival. Voor deze liveshows is een nieuwe vakjury benoemd, bestaande uit: Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo. De driekoppige jury bepaalt samen met de kinderjury en de kijkers thuis wie Nederland gaat vertegenwoordigen bij het Junior Eurovisie Songfestival in Bulgarije later dit jaar. Het Junior Songfestival wordt gepresenteerd door Jan Smit. De eerste halve finale is op zaterdag 19 september om 19.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Halve finales

De finalisten brengen allemaal hun zelfgeschreven nummer ten gehore. In de eerste halve finale op zaterdag 19 september laten Shalisa, Guusje, Daniël en Katrina horen wat ze in huis hebben. In de tweede halve finale op zaterdag 26 september is het de beurt aan Nohr, 4LIFE, Eliyha en Myrthe. Na de spannende live finale op zaterdag 3 oktober weten we welke jonge singer- songwriter afreist naar Bulgarije.

De vakjury en de kijker bepaalt
De stem van de Gerard Joling, Yes-R en Leona Philippo telt voor 1/3e. Daarnaast telt ook de stem van de kinderjury voor 1/3e. De kinderjury bestaat uit kinderen tussen de 10 en 15 jaar, onder leiding van Julia - de winnares van vorige jaar. Ook de kijkers thuis kunnen hun stem uitbrengen. Via bellen of sms’en kunnen kijkers thuis kenbaar maken wie hun favoriet is. De opbrengst van deze stemmen komt ten goede aan SOS Kinderdorpen. Presentator Jan Smit is al jarenlang ambassadeur van dit goede doel en is onlangs afgereisd naar SOS projecten in Ivoorkust met Julia. SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen.

Beoordeel mee op het tweede scherm
Dit jaar heeft het Junior Songfestival voor het eerst een tweede scherm. De kijkers thuis kunnen dus niet alleen stemmen op hun favoriet maar tijdens de acts ook rapportcijfers geven voor zang, het liedje en performance. Direct na het optreden wordt in de uitzending bekend gemaakt hoe Nederland over het optreden denkt en bespreekt Jan Smit deze uitslag met de vakjury. De beoordeling op het tweede scherm is een waarderingscijfer van het publiek, maar telt niet mee voor de stemming. Een stem kan enkel telefonisch of per SMS uitgebracht worden.

Programmagegevens:

Liveshows Junior Songfestival 2015
Vanaf zaterdag 19 september
NPO Zapp - 19.00 uur