Hilversum,
04
november
2015
|
10:07
Europe/Amsterdam

Finalisten Gouden RadioRing 2015 bekend

De drie finalisten voor de Gouden RadioRing 2015, de publieksprijs voor het beste radioprogramma, zijn bekend. De kanshebbers zijn de programma’s Bij Igmar(SLAM!) met Igmar Felicia, Blessings (Groot Nieuws Radio) met Tim Hendriks en Helemaal Haandrikman (NPO Radio 2) met Bert Haandrikman. De dj’s en presentatoren werden vandaag in hun radioshows verrast met het nieuws. Op woensdag 11 november wordt tijdens Het RadioGala van het Jaar van AVROTROS duidelijk wie de winnaar is.

De shortlist voor de belangrijkste radioprijs van Nederland kent dit jaar twee nieuwe titels voor de finale. Het NPO Radio 2-programma Helemaal Haandrikman met Bert Haandrikman stond als enige al eens in de finale van de RadioRing, namelijk in 2013. Bij Igmar is op SLAM! (voorheen SLAM!FM) al twee jaar elke avond van 19.00 tot 00.00 uur een vaste waarde. Igmar Felicia won vorig jaar de Marconi Award voor Aanstormend Talent en stond dus al eerder op het podium van Het RadioGala van het Jaar. Blessings, gepresenteerd door de 32-jarige Tim Hendriks, is een verzoekprogramma waarin Christelijke muziek aangevraagd wordt. Groot Nieuws Radio zendt uit vanuit Veenendaal en is te horen via de middengolf. 

Op de top 3 kan opnieuw via telefoon of sms gestemd worden in de tweede stemronde. Deze ronde loopt van dinsdag 10 november 12.30 uur tot woensdag 11 november 20.30 uur. Op diezelfde avond wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens Het RadioGala van het Jaar. De stemnummers worden later bekendgemaakt.

De RadioRing is een prijs voor het leven; elk programma kan de Ring maar één keer winnen. Eerdere winnaars waren onder andere de programma's Rick in de Morgen van Radio Veronica (2014), Somertijd van Radio Veronica (2013) en Effe Ekdom van AVRO 3FM (2012).

Het RadioGala van het Jaar
Op woensdag 11 november wordt tijdens Het RadioGala van het Jaar duidelijk wie de RadioRing 2015 wint. Daarnaast worden de publieksprijzen RadioSter Man en Vrouw bekendgemaakt. Ook de vakjuryprijzen voor radio, de Marconi Awards, worden deze avond uitgereikt. AVROTROS doet verslag van dit spektakel vanaf 20.00 uur op NPO Radio 2, en via NPO 101TV en avrotros.nl/radioring.

Programmagegevens:

Gouden RadioRing 2015
woensdag 11 november