21
november
2016
|
18:17
Europe/Amsterdam

Finale Hunted: Lukt het de laatste voortvluchtigen om de Hunters te slim af te zijn?

Vanavond is de laatste aflevering van Hunted op NPO 3 te zien en wordt duidelijk of de overgebleven voortvluchtigen de Hunters te slim af kunnen zijn. In het spannende TV-programma proberen twaalf Nederlanders om 21 dagen uit handen te blijven van een team van professionele opsporingsdeskundigen. De voortvluchtigen hebben aan het begin van hun vlucht een enveloppe meegekregen met de datum en tijd dat de vlucht eindigt en de mededeling dat ze de dag voor de einddatum een tip over de eindlocatie, het zogenaamde extractiepunt, konden vinden in een ochtendkrant. Een locatie die overigens ook niet bekend is bij de Hunters. Dat maakt de vlucht spannend tot op het eind, want het zou zomaar kunnen dat de voortvluchtingen vlak voor de 'finish' nog gepakt worden.

Voortvluchtigen
In de laatste aflevering van Hunted vanavond zien we Evert, broer en zus Babette en Ike en vader en zoon Jan en Raymond. Hebben deze voortvluchtigen de laatste dagen nog voldoende discipline om geen contact te zoeken met familie of vrienden? Zijn ze nog alert en voorzichtig genoeg? Vanaf 20.30 uur is de ontknoping van het eerste seizoen van Hunted te zien bij AVROTROS op NPO 3.

Facebook LIVE
Na de uitzending vanavond gaan drie van de Hunters live op de facebookpagina van het programma: Elsine, Yonathan en Joep. Tijdens de livestream op Facebook vertellen ze meer over hun werkwijze en beantwoorden ze enkele vragen.
 

Elsine is klinisch psychologe. Haar werkervaring ligt met name in het veld van militaire en commerciële inlichtingen. Ze werkt wereldwijd en heeft gewerkt in en rond conflictgebieden als Afghanistan, Irak, Nigeria, Colombia, Mexico etc. Haar expertise is het doen van dreigingsinschattingen en analyses op het gebied van terrorisme, zware en georganiseerde (cyber) criminaliteit en andere dreigingen door individuen, groepen en organisaties. Psychologische profielschetsen en de 'human factor' zijn een zeer belangrijk onderdeel van haar werk.

Joep is een voormalig marineofficier, verantwoordelijk voor internationaal onderzoek ten bate van beleidsvoering. Tijdens zijn loopbaan als marineofficier is Joep vijf keer uitgezonden; twee keer in Afghanistan voor ISAF, individuele Fact Finding Mission Haïti, NATO Reaction Force 1 en Operation Active Endeavour. Hij heeft ook enkele jaren in het buitenland gewoond om internationale netwerken op te zetten en te onderhouden om van daaruit informatie te verwerven en te analyseren. Hierop zijn ook zijn huidige werkzaamheden gebaseerd.

Yonathan werkt bij een groot bedrijf op het gebied van computer- en netwerkbeveiliging, waar hij criminelen, criminele organisaties en ook bepaalde landen in de gaten houdt op het digitale vlak. Deze kennis past hij toe om de kandidaten van Hunted op te sporen. 

VANAF 21.30 UUR OP FACEBOOK.COM/HUNTED.AVROTROS