Hilversum,
07
oktober
2016
|
14:30
Europe/Amsterdam

Famke Janssen reikt prijs uit tijdens Gouden Televizier-Ring Gala

De Zilveren Televizier-Ster Acteur wordt donderdag tijdens het 51ste Gouden Televizier-Ring Gala uitgereikt door Famke Janssen. De Nederlandse actrice die furore heeft gemaakt in Amerika maakt bekend wie van de drie genomineerden naar huis gaat met deze prijs.

Achmed Akkabi, Thom Hoffman en Victor Reinier zijn de kanshebbers in deze nieuwe categorie, beste acteur in een Nederlandse televisieserie. Wie van deze drie heeft de meeste stemmen gekregen en krijgt uit handen van Famke Janssen de Zilveren Televizier-Ster?

Famke Janssen
De Nederlandse Famke Janssen is een prachtige verschijning op het witte doek. Of ze nu in grote Hollywoodproducties, populaire Amerikaanse tv-series of juist in onafhankelijke kleinere films te zien is, keer op keer kunnen wij genieten van haar veelzijdige talent als actrice en verrast zij met de meest uiteenlopende rollen. 

Famke Janssen speelde samen met Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart in de bekende filmserie X-MEN. En we kennen haar natuurlijk van de TAKEN-trilogie, waar ze schitterde naast Liam Neeson. Ze heeft gewerkt met wereldberoemde acteurs zoals Robert DeNiro, Matt Damon, Michael Douglas, Leonardo DiCaprio en Jon Fevreau. Ook mocht zij werken met fameuze regisseurs als Woody Allen, Bryan Singer en Robert Altman. Ze is bekroond voor haar rol in de tv-serie NIP/TUCK met een Saturn award. Op het moment is Famke Janssen op de Amerikaanse tv te bewonderen in de tv-serie HOW TO GET AWAY WITH MURDER. En in 2017 zal zij te zien zijn als hoofdrolspeelster in de spinoff van de popuaire tv-serie THE BLACKLIST.

Gouden Televizier-Ring Gala
Het 51ste Gouden Televizier-Ring Gala vindt plaats op donderdag 13 oktober in de HMH in Amsterdam en is live te zien bij AVROTROS om 20.30 uur op NPO 1.

Programmagegevens:

Gouden Televizier-Ring Gala
Televisie
Donderdag 13 oktober
20.30 uur - NPO1