Hilversum,
29
september
2023
|
13:04
Europe/Amsterdam

Engelbewaarder van Marco Schuitmaker de nieuwe #1 in de Nederlandstalige Top 1000

Het was de hit van de afgelopen zomer. ‘Engelbewaarder’ van Marco Schuitmaker. Dat het nummer enorm populair is, blijkt uit het feit dat het de nieuwe nummer 1 is in de Nederlandstalige Top 1000. Het is daarnaast ook nog de hoogste nieuwe binnenkomer in deze lijst. Marco is met dit nieuws en de bijbehorende award verrast tijdens de opnames voor de talkshow Sterren aan tafel met Jan Paparazzi en Emilie Sleven. 

De populaire zanger reageerde geëmotioneerd: ‘’Geweldig! Heel veel dingen kun je verwachten, maar dit verwacht je niet. Ik vind het super fijn.’’ Bekijk hier het fragment van de bekendmaking.

Nederlandstalige Top 1000
‘Kleine Jongen’ van André Hazes, die vorig jaar nog op nummer 1 stond, staat dit jaar op nummer 2. De volkszanger is het meest terug te vinden in de lijst, maar liefst 29 keer. Jannes staat op nummer 3 met ‘Zwevend Naar ‘t Geluk'. De Nederlandstalige Top 1000 is samengesteld door de kijkers en luisteraars van NPO Sterren NL.

Uitzendingen
De Nederlandstalige Top 1000 is van maandag 2 tot en met vrijdag 6 oktober tussen 06.00 - 19.00 uur te zien en te horen bij AVROTROS op NPO Sterren NL Radio, NPO 1 Extra, de site nposterren.nl en de gratis Sterren NL-app. Dj’s Marcel de Vries, Corné Klijn, Emilie Sleven en Jan Paparazzi leiden de luisteraars door de lijst.

De talkshow ‘Sterren aan tafel’ is van dinsdag 3 tot en met vrijdag 6 oktober rond 19.15 uur op NPO 1 Extra. Onder anderen André Hazes, Jannes, Marco Schuitmaker en Samantha Steenwijk schuiven aan om te praten over de grootste Nederlandstalige hits ooit gemaakt. De presentatie is in handen van Emilie Sleven en Jan Paparazzi.