Hilversum,
03
december
2015
|
12:03
Europe/Amsterdam

Eerste namen Maestro bekend

Het succesvolle TV-programma Maestro keert terug in 2016. Vanaf zondag 17 januari doet een nieuwe groep BN’ers, onder leiding van Frits Sissing, een poging om het dirigentenvak onder de knie te krijgen. De eerste BN’ers die in het nieuwe seizoen van Maestro in de race zijn voor de gouden baton zijn zanger Rene Froger en acteur Patrick Stoof. Vanaf zondag 17 januari is Maestro elke zondag om 20.20 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Rene Froger kon vorig jaar vanwege zijn drukke agenda niet mee doen, maar dit jaar is hij er wel bij. ”We hebben wat moeten schuiven in de agenda, maar ik ben er bij! Ik vind Maestro een super leuk programma en het lijkt me een enorme uitdaging om mee te doen. Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren

Acteur Patrick Stoof, die onder meer rollen speelde in Smeris en Toren C is nu vooral bekend vanwege zijn rol als ex-miljonair Hans van de Berg in de reclames van een telecomaanbieder. Patrick is stiekem al een beetje aan het oefenen: “onder de douche, in de auto, op de fiets… Ik probeer overal met mijn vinger de maatsoorten te slaan. 4 kwarts, 3 kwarts, 2 kwarts ik word er zelf al gek van…

Jury
In dit nieuwe seizoen maakt de Nederlandse dirigent Vincent de Kort zijn opwachting als juryvoorzitter, hij vervangt hiermee dirigent Otto Tausk. Samen met violiste Isabelle van Keulen en contrabassist Dominic Seldis beoordeelt De Kort de prestaties van de deelnemers. De opnames vinden in januari 2016 plaats in de Philharmonie in Haarlem en zijn toegankelijk voor publiek. Kaarten hiervoor zijn verkrijgbaar via de website van AVROTROS.

Aftrap
Op zondag 10 januari trapt Maestro af met het BankGiro Loterij Nieuwjaarsconcert. In aanwezigheid van de nieuwe Maestro-deelnemers zingen onder anderen Guus Meeuwis, Ilse de Lange, O’G3NE onder begeleiding van een groot symfonieorkest. Carlo Boszhard, Maestro-finalist 2014, dirigeert het orkest samen met Maestro-jurylid Dominic Seldis.

Programmagegevens:

Maestro
Zondag 17 januari
NPO 1 - 20.20 uur