28
maart
2018
|
14:10
Europe/Amsterdam

Eerste drie namen nieuw seizoen Volle Zalen bekend

Zanger en acteur Thomas Acda, acteur en theatermaker Arjan Ederveen en actrice Romana Vrede zijn de eerste drie theaterpersoonlijkheden die Cornald Maas portretteert voor zijn aanstaande tv-reeks Volle Zalen. De overige drie namen worden binnenkort bekendgemaakt.

Volle Zalen portretteert prominenten uit de Nederlandse podiumwereld op een belangrijk moment in hun carrière. Presentator Cornald Maas volgt Thomas Acda, Arjan Ederveen en Romana Vrede over een langere periode. Hij is bij belangrijke (privé)momenten en schetst zo een persoonlijk en intiem portret. Maas stelt in elke aflevering een prikkelende vraag centraal en geeft zo een frisse en unieke kijk in de belevingswereld van de artiest.

Thomas Acda
Acteur en zanger Thomas Acda staat al vijfentwintig jaar aan de top. Wat doet hij om aan de top te blijven? Na twintig succesjaren met Acda en De Munnik en rollen in tal van films en tv-series, wordt hij nu bejubeld als musicalacteur. Begin dit jaar ontving Acda de prijs voor beste hoofdrol in Fiddler on the Roof. In deze musical staat hij drie uur onafgebroken op het podium met zang en dans. In Volle Zalen het verhaal van een gelouterd artiest die, omgeven door jong en aanstormend talent, ‘topsport’ bedrijft, maar méér dan ooit over zichzelf moet waken.

Arjan Ederveen
Theatermaker Arjan Ederveen zegt in ‘de puberteit van de ouderdom’ te zijn aanbeland. Cornald Maas zoekt hem thuis op in hartje Amsterdam, waar hij aan teksten werkt. Én in z’n huis in Friesland, waar hij rust en balans vindt. Hoe gaat Ederveen om met ouder worden nu hij de zestig is gepasseerd? Cornald Maas schetst een indringend portret van de man die in de jaren tachtig en negentig tv-historie schreef met programma’s als Theo en Thea, Kreatief met kurk en 30 minuten. Ook op film- en theatergebied is zijn oeuvre omvangrijk. Vanaf begin mei staat Ederveen op de planken met het komische duo Plien & Bianca in de voorstelling Selma Ann Louis.

Romana Vrede
Het verhaal van Romana Vrede is het verhaal van een ‘powervrouw’ van Surinaamse afkomst, die de strijd met zichzelf en met haar omgeving nooit uit de weg ging. Als jong volwassene sloot ze zich aan bij de Jehova’s Getuigen en werkte ze in een Rotterdamse nachtclub als paaldanseres. Haar missie was uiteindelijk een andere: een goeie actrice worden. Afgelopen jaar won Romana Vrede de Theo d’Or, de hoogste toneelprijs, voor haar rol in de voorstelling RACE. Inmiddels is ze tafeldame bij DWDD en werd ze onlangs samen met andere Nederlanders uitgenodigd op Paleis Noordeinde voor een lunch met Koning Willem Alexander en Koningin Maxima. In deze aflevering van Volle Zalen het verhaal van een energieke vrouw met één onuitputtelijke bron van inspiratie in het leven: haar autistische zoon Charlie. Momenteel is Vrede te zien in het toneelstuk De Oresteia van Het Nationale Theater.

De vorige reeks Volle Zalen met openhartige portretten van onder anderen Harrie Jekkers, Youp van t Hek en Simone Kleinsma werd door gemiddeld bijna 400.000 kijkers bekeken. Naar de uitzending met Harrie Jekkers keken maar liefst 602.000 mensen.

Programmagegevens:

Volle Zalen
Televisie
vanaf woensdag 9 mei
20.45 uur op NPO 2