Hilversum,
14
november
2018
|
16:27
Europe/Amsterdam

DRIE HEFTIGE ZAKEN EN GEHEIM UIT VERLEDEN ZETTEN LEVEN VAN RECHERCHEUR LOIS ELZINGA OP SCHERP IN THRILLERSERIE LOIS

Rechercheur Lois Elzinga (Noortje Herlaar) leeft voor haar politiewerk in Alkmaar en is gewend aan het heftige beroep dat ze heeft. Ze heeft geen ruimte voor de buitenwereld en leidt een gecontroleerd, veilig leventje dat ze voor zichzelf gecreëerd heeft. Als een geheim uit het verleden komt bovendrijven, wordt alles overhoop gegooid. Tegen de achtergrond van drie heftige zaken met moord, ontvoering en heftig geweld, komt haar hele leven op scherp te staan. De spannende thrillerserie LOIS is vanaf woensdag 28 november, in drie afleveringen van 90 minuten, te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Na het vroege verlies van haar beide ouders is de enige vertrouwenspersoon van Lois haar zusje Tessa, die sinds kort is getrouwd en met haar rijke man naar Bergen is verhuisd. Door een geheim uit het verleden dreigt ze haar zus, haar enige bondgenoot te verliezen. Daarnaast heeft de rollercoaster waarin ze zit ook het nodige effect op haar werk als rechercheur. Waar de misdaadzaken per week veranderen, moet Lois voor het eerst in jaren iets veranderen, wil zij grip op haar leven blijven houden.

Bekijk hier de trailer

Aflevering 1 (woensdag 28 november)
Als de Alkmaarse rechercheur Lois Elzinga met een serie moorden in haar stad te maken krijgt, leidt het spoor naar een schijnbaar niet bestaande vrouw. Als Lois haar ware identiteit toch weet te achterhalen, brengt ze zichzelf daarmee in groot gevaar.

Aflevering 2 (woensdag 5 december)
Als de 13-jarige Britt op weg naar huis door een onbekende man wordt meegenomen, zetten rechercheur Lois Elzinga en haar team een grote zoekactie op. Als het spoor echter de grens over leidt, dreigt Lois haar grip op de zaak te verliezen.

Aflevering 3 (woensdag 12 december)
Als een serie schijnbaar willekeurige steekpartijen Alkmaar in zijn greep houdt, staat het team voor een raadsel. Als een spoor van rechercheur Lois Elzinga naar een bekende leidt, komt zij voor een groot dilemma te staan.Naast Noortje Herlaar als Lois zijn andere rollen weggelegd voor onder meer Nora el Koussour, Kay Greidanus, Raymond Thiry, Bart Klever en Puck Pomelien Busser. LOIS is gebaseerd op de boeken van Simone van der Vlugt

Programmagegevens:

LOIS, vanaf woensdag 28 november om 21.30 uur op NPO 1 bij AVROTROS