Hilversum,
26
november
2022
|
16:27
Europe/Amsterdam

Dit zijn de kandidaten en het land van het nieuwe seizoen van Wie is de Mol?

Wie is de Mol?, vanaf zaterdag 7 januari om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Programmagegevens:

Met het openen van vijf kisten op vijf verschillende locaties in Nederland zijn de kandidaten en het land van het 23e seizoen van Wie is de Mol? vandaag bekend geworden. Na uren puzzelen en samenwerken is het fans gelukt om te onthullen dat hoofdredacteur Anke de Jong, acteur/cabaretier Annick Boer, onderzoeksjournalist Daniël Verlaan, presentator Froukje de Both, presentator Jurre Geluk, acteur Nabil Aoulad Ayad, Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, presentator Sander de Kramer, acteur/zangeres Sarah Janneh en presentator/acteur Soy Kroon de kandidaten zijn. In het prachtige Zuid-Afrika starten deze tien kandidaten onder leiding van presentator Rik van de Westelaken vanaf zaterdag 7 januari 2023 de zoektocht naar de Mol.

In Weert, IJsselstein, Deventer, Middelburg en Haarlem (023) is de dag begonnen met een afgesloten kist. Al enkele dagen zijn de fans op scherp gezet dat zij dit jaar zelf verantwoordelijk zijn voor de bekendmaking van de kandidaten. Op de vijf vooraf bekend gemaakte locaties hebben zij massaal hun krachten gebundeld om de sloten van de kisten te openen. Door samen te werken en de juiste verbanden te leggen, zijn er cijfercodes gekraakt en zijn uiteindelijk de sleutels van de vijf kisten gevonden. Sleutels die in het bezit waren van oud-kandidaten Lakshmi Swami Persaud, Rob Dekay, Thomas van Luyn, Tina de Bruin en Sanne Wallis de Vries. Via een livestream op wieisdemol.nl werd er online geholpen bij het oplossen van de opdrachten en droegen de mensen thuis ook bij aan de onthulling. Een op tijd geopende kist onthulde een video met unieke beelden van twee kandidaten. Met deze tien exclusieve video’s bij elkaar, waarin de kandidaten nog voordat het spel begint vertellen of zij de Mol willen zijn, start officieel de zoektocht naar de Mol. Wie van de tien kandidaten beschikt over stalen zenuwen en een uitmuntende pokerface? Wie is de Mol?

Exclusieve video's

  • Bekijk hier de exclusieve video's van Soy Kroon en Annick Boer.
  • Bekijk hier de exclusieve video's van Sander de Kramer en Anke de Jong.
  • Bekijk hier de exclusieve video's van Froukje de Both en Daniël Verlaan.
  • Bekijk hier de exclusieve video's van Jurre Geluk en Sarah Janneh.
  • Bekijk hier de exclusieve video's van Ranomi Kromowidjojo en Nabil Aoulad Ayad.

Zuid-Afrika
Het decor voor het 23e seizoen van Wie is de Mol? is Zuid-Afrika. Rik van de Westelaken neemt de kandidaten mee naar de provincie West-Kaap voor een bezoek aan de wereldstad Kaapstad met haar kleurrijke wijk Bo-Kaap. Het avontuur gaat verder via de adembenemende bergen bij de Tulbagh Vallei, de uitgestrekte halfwoestijn Karoo en de wonderschone kustplaats Wildernis.