25
april
2022
|
09:46
Europe/Amsterdam

Diederik Ebbinge speelt hoofdrol in nieuwe komische dramaserie Jos

Over een goedhartige vader in een ondankbare wereld

Jos (Diederik Ebbinge) is de meest oprechte man die je ooit ontmoet hebt. Een man met alleen maar goede bedoelingen die altijd voor iedereen klaarstaat. Zijn puurheid, naïviteit en het feit dat hij sociaal gezien een tikkeltje uit de pas loopt maakt dat Jos de wereld om hem heen niet altijd even goed snapt. Jos is pas gescheiden, heeft twee tienerdochters en een veeleisende baan. Hij is daarnaast druk als vrijwilliger en er zijn steeds meer mensen die beslag op hem leggen. Maar hoeveel kan Jos geven zonder hier zelf aan onderdoor te gaan? 

De personages in het leven van Jos hebben één ding gemeen: het creëren van stress voor Jos. Ex-vrouw Ineke (Camilla Siegertsz) wil hem zijn dochters ontnemen, nieuwe liefde Esther (Lies Visschedijk) gaat stelselmatig zijn grenzen over, beste vriend Bert (Pierre Bokma) is er niet op het moment dat Jos hem het hardst nodig heeft, zijn oudste dochter Claire (Ellie de Lange) vertrekt naar Amerika om een eigen leven op te bouwen, dochter Maxime (Emma Duine) is emotioneel onbereikbaar en de lijst gaat maar door. Al deze stress bouwt zich op in Jos en uit zich plotseling in een heftige climax.

Rolverdeling
Jos - Diederik Ebbinge
Esther (vriendin Jos) - Lies Visschedijk
Ineke (ex vrouw Jos) - Camilla Siegertsz
Claire (dochter Jos) - Ellie de Lange
Maxime (dochter Jos) -  Emma Duine
Rianne (dochter Esther) - Noor Croes
Bert (vriend en collega Jos) - Pierre Bokma

Het scenario van Jos is bedacht en geschreven door Anne Barnhoorn, de regie is in handen van Jonathan Herman. Jos is een productie van NL Film in samenwerking met AVROTROS.

Samenvatting

De tiendelige komische dramaserie Jos is vanaf 22 mei iedere zondag te zien bij AVROTROS om 21.10 uur op NPO 3