Hilversum,
06
januari
2017
|
10:21
Europe/Amsterdam

De TV Krant Filmposter Award 2016 voor ‘The jungle book’

De TV Krant Filmposter Award 2016, de énige publieksprijs voor de mooiste filmposter van het jaar, gaat naar een klassieker in een nieuw jasje: ‘The jungle book’. The Walt Disney Company is de winnende filmmaatschappij. Er werd massaal gestemd: er kwamen 16.713 stemmen binnen.

Ze hebben tien jaar op een nieuwe overwinning van de filmposter van het jaar verkiezing moeten wachten, maar na ‘The chronicles of Narnia: The lion, the witch and the wardrobe’ (winnaar 2005) en ‘Pirates of the Caribbean: Dead man’s chest’ (winnaar 2006) wint The Walt Disney Company dit jaar met de poster van ‘The jungle book’ de TV Krant Filmposter Award 2016. Ruim een kwart van alle stemmen ging naar de winnaar. “Na een jaar vol mooie filmproducties, is het een eer om deze award voor ‘The jungle book’ in ontvangst te nemen. Het bijzondere hieraan is dat dit is verkozen door het publiek en de lezers van TV Krant. Bedankt voor alle stemmen en op naar een nieuw jaar vol prachtige filmtitels!”, aldus Publicity Supervisor AnneMarie Blokker.

Top 5:
1. The jungle book
2. De GVR
3. Fantastic beasts and where to find them
4. Star trek beyond
5. Alice through the looking glass

De gehele uitslag is te vinden op tvkrant.nl/filmposter.

De filmposter van het jaar verkiezing is een initiatief van omroepgids TV Krant. Na het wegvallen van de VPRO Cinema Afficheprijs dit jaar, is het de enige publieksprijs voor de mooiste filmposter van het jaar. De verkiezing wordt sinds 2004 georganiseerd.

De poster van ‘The jungle book’ kunt u rechtenvrij publiceren o.v.v. The Walt Disney Company.