Hilversum,
01
maart
2016
|
11:12
Europe/Amsterdam

De Tiende van Tijl in finale New York Festivals

NEW YORK - De Tiende van Tijl van AVROTROS is finalist het prestigieuze New York Festivals World’s Best TV & Films. Met nog vier genomineerden over en drie prijzen te vergeven, is de kans groot dat het programma er met een prijs vandoor gaat in de categorie ‘Variety’.

Het internationale festival beoordeelt onderscheidende televisieprogramma’s uit vijftig verschillende landen. De Tiende van Tijl staat op de shortlist van finalisten. Het klassieke muziekprogramma neemt het op tegen een vernieuwende zangtalentenjacht uit Zuid-Korea, en de uitzendingen van het Memorial Day Concert en Capitol Fourth-concert uit Amerika.

Tijl Beckand: "Met een portie bravoure zijn we een a-typisch programma gaan maken met als doel een zo groot mogelijk publiek te enthousiasmeren voor klassieke muziek. Deze internationale erkenning geeft een enorme kick.

Tijdens een groots gala op 19 april in Las Vegas wordt bekend of De Tiende van Tijl wint. De Tiende van Tijl wordt op dit moment iedere donderdagavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 2 uitgezonden.