30
maart
2019
|
12:04
Europe/Amsterdam

De Museumbende is terug

Naar aanleiding van de Museumweek zendt AVROTROS op 6 april een special van De Museumbende uit. In deze special gaan vier kinderen onder leiding van bendeleider Klaas van der Eerden undercover Museum Het Rembrandthuis in om te testen of het museum geschikt is voor kinderen. Aan de hand van verschillende onderdelen zoals ‘leren’, ‘doen’ en ‘bijzonder’ deelt de Museumbende één tot vijf sterren uit. Lukt het de bende om deze test uit te voeren zonder dat ze betrapt worden?

Na Sipke Jan Bousema en Ewout Genemans is het aan Klaas van der Eerden om de Museumbende te leiden. In deze special gaat Klaas met zijn bende undercover Museum Het Rembrandthuis testen. Ze doen zich voor als een filmcrew die opnames komen maken voor de film De grote Rembrandt van Rijn. Met verschillende verstopte camera’s lopen ze een groot risico om gesnapt te worden. Een goede smoes en een vermomming zijn daarom noodzakelijk om de test te laten slagen.

Veel kinderen ervaren een bezoek aan een museum als een saaie bezigheid. Met De Museumbende wil AVROTROS kinderen op een spannende en kindvriendelijke manier enthousiast maken voor musea. Hoe geschikt is een museum voor kinderen? Dat is precies wat de Museumbende gaat uitzoeken. De Museumbende sluit niet uit dat ze na deze special actief blijven. Dus museumdirecteuren, wees op uw hoede!

Samenvatting

De Museumbende, zaterdag 6 april om 10.35 uur op NPO Zapp