Hilversum,
12
december
2017
|
10:03
Europe/Amsterdam

De Luizenmoeder over schoolpleinregels, traktatiebeleid en andere moedermaffia praktijken

Het is een van de meest herkenbare arena’s voor ouders: de basisschool. Schoolpleinregels, verantwoorde verjaardagtraktaties, parkeerbeheer, hangouders, klassenapp-groepjes, klaaroverdiensten, surprisekijkavonden en de alles overheersende ‘moedermaffia’. In de nieuwe AVROTROS-serie ‘De Luizenmoeder’ stapt Jennifer Hoffman in de rol van Hannah. Een gescheiden moeder die te maken krijgt met die stuk voor stuk pijnlijk herkenbare situaties die iedere ouder wel herkent. De Luizenmoeder, met o.a. Diederik Ebbinge, Bianca Krijgsman en Henry van Loon, is vanaf zondag 14 januari te zien op NPO 3.

Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah, de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende 'moedermaffia' maken het haar echter niet makkelijk. Uiteindelijk ontkomt geen enkele ouder hier aan, ook Hannah niet. Want voordat ze het weet zit ze in vijf app-groepjes, beheert ze het lief & leedpotje en wordt bestempeld tot…. luizenmoeder.

Rolverdeling:
Hannah, de ‘nieuwe moeder’ - Jennifer Hoffman, Anton, de directeur - Diederik Ebbinge, Nancy, de hulpouder - Bianca Krijgsman, juf Ank - Ilse Warringa, Volkert, de conciërge - Henry van Loon,Verder zijn er rollen weggelegd voor Rop Verheijen, Arnoud Bos, Rian Gerritsen en Leny Breederveld.

Regie - Jan Albert de Weerd, Scenario - Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben

Programmagegevens:

De Luizenmoeder
Televisie
Vanaf zondag 14 januari
20.25 uur - NPO 3