Hilversum,
01
december
2015
|
10:53
Europe/Amsterdam

Vier de feestdagen thuis bij AVROTROS

Tijdens de feestelijke decembermaand is er weer volop gezelligheid voor de hele familie bij AVROTROS. Zo kan de kijker genieten van sfeervolle en muzikale programma's als André Rieu Op Het Vrijthof 2015, Kerst met… Nick & Simon, Toppers 2015, Hoe heurt het eigenlijk? Feestdagen, CupCakeCup en nog veel meer!

De gehele programmering met uitzenddetails is als volgt:

20/12 Draadstaal Kerstspecial | NPO 3 | 21.25 uur 
In deze speciale kerstaflevering van Draadstaal stelt Leon alles in het werk om voor mensen uit de buurt een onvergetelijke kerstavond te organiseren in zijn Kipkorner. Tal van bekende en minder bekende Draadstalers passeren de revue en zelfs Jopie Piemelepopie steekt zijn handen uit de blauwzwartgeblokte mouwen. Onvergetelijk wordt 't, maar verre van vlekkeloos (inclusief een gastoptreden van #DolsmaenvanWanten).

21/12 - 2/1 CupCakeCup | NPO Zapp | 19.00 uur
In de kerstvakantie kunnen de jonge kijkers weer genieten van een nieuw seizoen CupCakeCup, gepresenteerd door Tim Douwsma. Na twee selectiedagen hebben twintig cupcakebakkers tussen de 9 en 13 jaar oud zich weten te plaatsen voor de volgende ronde. De grote vraag is, wie maakt de lekkerste, mooiste en meest creatieve cupcakes en wint de gouden CupCakeCup? De kandidaten worden begeleid en beoordeeld door twee topexperts: meester-patissier Robèrt van Beckhoven en patissier Remy Duker. De nieuwe afleveringen van CupCakeCup zijn vanaf 21 december dagelijks te zien. De grote finale is op zaterdag 2 januari om 19.00 uur op NPO Zapp. 

23/12 Theatershow Nick & Simon: Herinneringen | NPO 3 | 21.20 uur
Vanaf de start van hun avontuur in 2006 heeft het duo Nick & Simon een aaneenschakeling van hoogtepunten gekend. In 2014 heeft dit geleid tot de release van een ‘Best of’. In 2015 is hun zesde studio album uitgekomen. Tussen deze twee releases in is het duo de theaters ingedoken met een live band, want wat is een mooiere setting om terug te kijken en stiekem voorzichtig vooruit te blikken, dan in de prachtige theaters van Nederland?

25/12 André Rieu op het Vrijthof 2015 | NPO 1 | 21.10 uur 
André Rieu is terug op het Vrijthof in Maastricht! Samen met zijn Johan Strauss Orkest tovert hij het hele plein weer om tot één grote openlucht concertzaal. Een avond vol heerlijke melodieën, van klassieke muziek tot meeslepende walsen. De Platin Tenors zingen een wereldberoemde aria uit ‘De Parelvissers’ van Georges Bizet en het bekende ‘Amor vida de mi vida’. Carmen Monarcha schittert als Madame Butterfly, Donij van Doorn zingt met grote passie het Vilja-Lied en Mirusia Louwerse steelt alle harten met een song uit ‘The Phantom of the Opera’. Het Johann Strauss Orkest speelt onder leiding van André Rieu onder andere ‘Capriccio Italien’, ‘Die Czardasfürstin’ en ‘An der schönen blauen Donau’. Speciaal voor deze gelegenheid heeft André bijzondere gasten uitgenodigd: panfluitist Georges Zamfir en een keur van Roemeense muzikanten en dansers zorgen voor een spetterende finale van dit prachtige concert.

25/12 De Kerstmatinee | NPO 2 | 14.15 uur
Live registratie van de Kerstmatinee: Het Koninklijk Concertgebouworkest. Cappella Amsterdam en vier gespecialiseerde solisten o.l.v. Jan Willem de Vriend spelen de eerste drie delen van het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach. Een moment waar velen op gewacht hebben, want het is 49 jaar geleden dat het Concertgebouworkest deze hartverwarmende kerstmuziek uitvoerde. Met voorafgaand een inleiding waarin Radio 4-presentator Hans van den Boom praat met Jan Willem de Vriend over de achtergrond van het oratorium.

26/12 André van Duin’s theatershow ‘Ja hoor… daar is ie weer!’ | NPO 1 | 20.25 uur
Hoogtepunten uit André van Duin’s theatershow ‘Ja hoor… daar is ie weer!’. Vanuit het DeLaMar Theater in Amsterdam zorgt André van Duin samen met Ron Brandsteder en Anne-Marie Jung voor een avond genieten van onnavolgbare en hilarische sketches, onverwachte gebeurtenissen en prachtige luisterliedjes. 

26/12 Kerst met… Nick & Simon | NPO 1 | 22.10 uur
Vanuit een sfeervol Ahoy zingen Nick & Simon veel Kersthits, maar ook nummers uit hun eigen repertoire. Samen met diverse gastartiesten verzorgen ze een onvergetelijke middag en avond. 

26/12 Overvallen door de bank - Hoe moet het verder met ons geld? | NPO 2 | 21.10 uur 
Jort Kelder gaat, op geheel eigen wijze, de discussie aan over het wel en wee van het bankwezen met spraakmakende gasten, bankiers, klanten en kenners van het systeem. Rode draad voor de discussie zijn de ontluisterende scenes van de voorstelling Door de Bank Genomen van De Verleiders met Pierre Bokma, George van Houts, Victor Löw, Tom de Ket en Leopold Witte. Of we het willen of niet, we zijn allemaal onderdeel van dit systeem waar we een ongezouten mening over hebben. 

30/12 Hoe heurt het eigenlijk? Feestdagen| NPO 1 | 21.30 uur
Traditiegetrouw sluit Hoe Heurt Het Eigenlijk? het jaar af met een soiréetje in het wild met de bekende personages van het afgelopen seizoen. In de jachthut van landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt kijken we samen met de vrinden van het programma terug op een jaar vol liederlijk gedrag waar onze leidsvrouwe Amy Groskamp-Ten Have wel raad mee zou weten. Van de dresscodes op fuifjes en partijen, tot smartphone-gebruik aan tafel en ons gedrag in het verkeer. Daarnaast reist Jort af naar Schotland voor wat stichtelijke woorden bij de haard van kasteelheer Paul Veenhuijzen en neemt hij weer een kijkje op de beurs waar alles te koop is: Masters of LXRY. Kortom, we knallen in stijl het nieuwe jaar in. Hè, gezellig!

30/12 Lauren! Vuurwerk! | NPO 3 | 21.15 uur 
Aan de vooravond van de jaarwisseling duikt Lauren in een speciale, extra lange aflevering onder in de wereld van de vuurwerkfreaks. Ze gaat op zoek naar de vraag wat al die voornamelijk mannelijke liefhebbers bezielt om jaarlijks voor gigantische bedragen de lucht in te schieten. Welke oerdrift komt er los? Wat zijn de trends? Wat zijn de gevaren? En, hoe verleidelijk is het om de liefhebberij illegaal te beleven? 

31/12 Toppers 2015 | NPO 3 | 20.35 uur
Een aaneenschakeling van de allergrootste nationale en internationale meezingers. Gerard Joling, Jeroen van der Boom en René Froger zorgen samen met hun speciale gasten voor een ongekend 'Over de Top' feest.

Samenvatting

Volop gezelligheid voor de hele familie bij AVROTROS