14
december
2018
|
14:31
Europe/Amsterdam

De feestdagen van 2018 vier je bij AVROTROS

De feestdagen komen er weer aan! AVROTROS zendt hiervoor een speciale kerstprogrammering uit om de kerstdagen voor iedereen nóg gezelliger te maken. Welke AVROTROS-programma’s mag je rondom de Kerst echt niet missen? Bekijk de speciale feestdagen promo hier.

De gehele programmering met uitzenddetails is als volgt:


GIPS | vanaf 6 december dagelijks | 17.55 uur op NPO Zapp
Als Fitz’ zusje met Kerst in het ziekenhuis ligt, zitten haar net gescheiden ouders opeens gedwongen bij elkaar. Boos vlucht Fitz het ziekenhuis in. Ze ontmoet nieuwe vrienden, wordt verliefd, maakt avonturen mee en gaat uiteindelijk anders naar haar eigen leven kijken.

CupCakeCup | zaterdag 15 en 22 december om 09.30 uur | vanaf maandag 24 december dagelijks om 18.15 uur op NPO Zapp
Op zaterdag 15 en 22 december start op NPO Zapp de zoektocht naar het grootste baktalent van Nederland. In deze twee superspannende afleveringen is te zien hoe zestig cupcakebakkers alles in de strijd gooien om een plek in CupCakeCup te bemachtigen, dat vanaf maandag 24 december dagelijks om 18.15 uur te zien is op NPO Zapp. Op zaterdag 5 januari is de finale. De presentatie is in vertrouwde handen van Klaas van der Eerden.

Ik Vertrek Kerstspecial | 22 december | 21.55 uur op NPO 1
Kerst is de mooiste tijd van het jaar en die beleef je het liefst met familie en vrienden. Maar wat als je in het buitenland woont en het niet altijd mogelijk is om met de feestdagen bij elkaar te zijn? In twee speciale afleveringen van Ik Vertrek krijgt een aantal bekende emigranten een onvergetelijk kerstcadeau. Vanavond staat er een verrassing voor Theo en Jolanda in Gambia en de familie Best in Frankrijk op het menu.

Het beste van... Kerst | 22 december | 22.40 uur op NPO 3
In ‘Het Beste van… Kerst’ bekijken Bekende Nederlanders kerstclips en bespreken het gevoel dat deze clips en kerst in het algemeen bij ze oproept. De kersthits van Wham, André Hazes, Mariah Carey, Youp van ’t Hek, Shaking Stevens en vele anderen, ze komen allemaal voorbij. O.a. Kees Tol, Samantha Steenwijk, Erik de Zwart, Jeroen van Inkel, Monique Smit, Janice & Andy, Antje Monteiro en Giel Beelen omschrijven wat deze clips en vele andere kerstonderwerpen bij ze oproepen.

André Rieu's mooiste filmmelodieën, een avond vol romantiek | 24 december | 20.35 uur op NPO 1
Op kerstavond wordt het deze keer extra genieten met André Rieu en zijn Johann Strauss Orkest, met een avond vol wereldberoemde filmmuziek. Reis met de koning van de wals naar de mooiste lokaties, o.a. het prachtige Toscane, waar hij melodieën uit The Godfather speelt, naar New York voor de musical Sister Act, of naar het romantische kasteel Schönbrunn in Wenen, waar hij de titelsong uit de ‘Titanic’ uitvoert. Op het Vrijthof in Maastricht walsen 150 dansparen in prachtige kostuums op de meeslepende wals uit Dr. Zhivago en gaat het publiek uit zijn dak op de klanken van de Sirtaki uit de film Zorba de Griek.

Kurhaus Kerstconcert | 25 december | 10.00 uur op NPO 1
Sef Thissen zal samen met een groot orkest en koor onder leiding van Maurice Luttikhuis het Kurhaus onderdompelen in kerstsferen. Naast Thissen zullen diverse top solisten uit binnen- en buitenland het podium bestijgen. De avond kent een breed repertoire: van Bach tot Bing Crosby.

De Kerstmatinee | 25 december | 14.30 uur op NPO 2
Dit jaar staat in de Kerstmatinee Tsjaikovsky's Kerstsprookje, De Notenkraker centraal. Het concertgebouworkest voert samen met het Nationale Kinderkoor dit sfeervolle stuk uit onder leiding van dirigent Semyon Bychkov.

Het Kerst Muziekgala 2018 | 26 december | 20.30 uur op NPO 1
Het Kerst Muziekgala is terug en groter dan ooit! Muzikale helden van nu treden op met de muzikale helden van de toekomst. En de grootste schoolband van Nederland geeft een spetterend optreden voor eregast Koningin Máxima! Het feestelijke gala wordt gepresenteerd door Buddy Vedder en Romy Monteiro.

Glennis Grace zingt Whitney, live in Amsterdam | 26 december | 22.10 uur op NPO 3
In oktober stond Glennis Grace in een uitverkocht AFAS Live met de show waar zij sinds klein meisje al van droomde. Voor een uitzinnig publiek bracht zij een eerbetoon aan haar heldin en inspiratiebron Whitney Houston. Het werd een memorabele avond met gastartiesten Do, Keith John, Jordan Roy en Camilo Rodriquez. Met haar show bekrachtigde Glennis de mening van velen: als iemand Whitney Houston’s repertoire kan zingen, is het Glennis Grace. Glennis nam het publiek mee naar vervlogen tijden en wisselde swingende up tempo hits als How Will I Know, I’m Every Woman en I Wanna Dance With Somebody af met gevoelige ballads als Run To You, All At Once, I Will Always Love You en When You Believe, dat ze op ontroerende wijze samenbracht met zangeres Do. In 'Glennis Grace zingt Whitney, live in Amsterdam' de hoogtepunten van dit nu al legendarische concert, waarbij alle grote hits van Whitney voorbij zullen komen.

2Doc: Rob de Nijs - Niet voor het laatst | 26 december | 22.15 uur op NPO 2
Vanaf het moment dat Rob de Nijs en zijn band The Lords in 1962 een platencontract wonnen met een talentenjacht, is de zanger niet weg te denken geweest uit het Nederlandse muzikale landschap. De Nijs is niet alleen een performer pur sang maar heeft ook het unieke talent om de teksten van zijn schrijvers te vertolken alsof ze voortkomen uit het diepst van zijn eigen ziel. Regisseur Leon Verdonschot volgde de artiest in het jaar nadat hij 75 werd. Het resultaat is een portret waarin De Nijs en zijn dierbaren de balans op maken van een leven volledig gewijd aan het podium én van de offers die daarvoor gebracht zijn.

Ik Vertrek Kerstspecial | 29 december | 22.05 uur op NPO 1
Kerst is de mooiste tijd van het jaar en die beleef je het liefst met familie en vrienden. Maar wat als je in het buitenland woont en het niet altijd mogelijk is om met de feestdagen bij elkaar te zijn? In twee speciale afleveringen van Ik Vertrek krijgt een aantal bekende emigranten een onvergetelijk kerstcadeau. Vanavond staat er een verrassing voor Hans en Karin in Bonaire en de familie de Lange in Zweden op het menu.

MINDF*CK Live | 31 december | 20.35 uur op NPO 1
Oudejaarsavond belooft magisch te worden met MINDF*CK Live. In deze theatershow neemt Victor Mids de kijker mee in zijn wereld bomvol illusies en interactieve experimenten. Ook thuis kan de kijker meedoen en ervaren hoe makkelijk je eigen brein je voor de gek kan houden.

Het beste van... ABBA | 31 december | 20.35 uur op NPO 3
In ‘Het beste van... ABBA’ bekijken Bekende Nederlanders beeldmateriaal van de wereldberoemde Zweedse formatie en bespreken het gevoel dat ABBA nog steeds bij hen oproept. Van hun grote doorbraak ‘Waterloo’ tot hun laatste hit ‘One of us’, het komt allemaal voorbij. Liefhebbers als Kees Tol, Koos van Plateringen, Babette Labeij, Dolly Bellefleur, Ad Visser en Andy & Janice bespreken alles wat met ABBA te maken heeft: de kleding, de liefdesperikelen, de dansjes en natuurlijk de muziek. En zo gaan we met ABBA happy het nieuwe jaar in!

Annie M.G. in Carrré | 31 december | 21.15 uur op NPO 2
Een bijzondere hommage aan Annie M.G. Schmidt vanuit Carré in Amsterdam. Een avond vol herkenbare gedichten, ontroerende liedjes en hoogtepunten uit radio- televisie- en theaterwerk. Met als leading Lady Loes Luca wordt het een indrukwekkende avond vol verrassingen en herkenning. Samen met Huub van der Lubbe, Jenny Arean, Anniek Pheifer, Frédérique Spigt, Dick van den Toorn, de Zusjes van Wanrooy en muzikaal leider Pol Vanfleteren maakt zij er een spetterende avond van. Deze avond komen er tal van bekende liedjes voorbij als ‘Op een mooie pinksterdag’, ‘Mijn opa’, ‘Herr Heinzelmann’, ‘Zeur niet’ en ‘Vluchten kan niet meer’, die Annie samen met componist en goede vriend Harry Bannink geschreven heeft.

Muziekfeest van het jaar | 31 december | 22.25 uur op NPO 3
De grootste artiesten van Nederlandse bodem brengen tijdens ‘Het Muziekfeest van het Jaar, een symfonische avond’, hits en meezingers ten gehore, begeleid door een groot orkest onder leiding van Marcel Fisser. De show is een feest van herkenning voor jong en oud en staat bol van spectaculaire optredens en muzikale verrassingen. Tino Martin, Frans Bauer, Gerard Joling, Jeroen van der Boom, Rob de Nijs, Samantha Steenwijk, Jannes, Frans Duijts, Django Wagner, Danny de Munk en vele anderen maken hun opwachting. Gastheer is natuurlijk Mister Muziekfeest himself, Jan Smit.