Hilversum,
18
november
2015
|
16:54
Europe/Amsterdam

Close Up In search of Chopin

Voor de AVROTROS Close Up-documentaire In search of Chopin reisde documentairemaker Phil Grabsky vier jaar lang de hele wereld af in zijn zoektocht naar het leven en de muziek van één van de grootste componisten aller tijden: Fryderyk Franciszek Chopin (1810-1849). De documentaire wordt 17 december om 23.00 uur bij AVROTROS op NPO 2 uitgezonden.

Chopins graf in Parijs is een bedevaartsoord en zijn muziek zorgt wereldwijd voor uitverkochte concertzalen - maar wie precies was deze verbazingwekkende man? Chopin was doodsbang om op te treden, vluchtte naar Parijs om nooit meer terug te keren naar zijn Poolse vaderland, had een relatie met een bekende Franse excentrieke schrijfster George Sand en ondanks zijn slechte gezondheid componeerde hij muziek die nog steeds wordt beschouwd als een van de mooiste en krachtigste die ooit is geschreven. Hoe heeft een jonge Pool tot zo'n onstuimige hoogte kunnen stijgen?

In de documentaire praat Grabsky met befaamde muzikale historici als Jeremy Siepmann en laat hij optredens zien van bekende musici als Leif Ove Andsnes, Daniel Barenboim, Ronald Brautigam, Kevin Kenner en Lars Vogt om een antwoord te vinden op zijn vragen.

Programmagegevens:

Close Up: In search of Chopin
donderdag 17 december
NPO 2 - 23.00 uur