Hilversum,
12
mei
2015
|
14:56
Europe/Amsterdam

Close Up-documentaire: The Balmain Style

Olivier Rousteing is het wonderkind dat in 2011 op vijfentwintigjarige leeftijd aan het roer kwam te staan van modehuis Balmain. Daarmee past hij in een traditie van jonge designers die eerbiedwaardige oude modehuizen een frisse nieuwe impuls geven.

Het Parijse modehuis Balmain heeft een lange geschiedenis. Pierre Balmain (1914-1982) richtte het modehuis in 1945 op en maakte het beroemd met zijn elegante en toch eenvoudige haute couture ontwerpen. De documentaire 'The Balmain Style' vertelt het verhaal van het modehuis aan de hand van filmarchief en introduceert tevens de jonge ontwerper Olivier Rousteing (1986) die in 2011 aantrad als creatief directeur van Balmain. 

Rousteing maakte sindsdien naam met zijn ontwerpen voor sterke en sexy vrouwen, een groep die hij aanduidt als 'The Balmain Army'. De ontwerper pleit ook voor meer diversiteit in de mode en voegt de daad bij het woord door vaak donkere modellen in te zetten voor zijn shows. Zijn beroemdste fan is misschien wel zangeres Rihanna, die in de Close Up-documentaire uren te laat komt opdagen bij een Balmain-show. Om Rousteing vervolgens ten overstaan van de pers te overladen met lof: 'He takes risks and that's what I like in fashion!'.

Programmagegevens:

Televisie
Close Up
donderdag 14 mei
NPO 2 - 23.00 uur