12
januari
2024
|
15:41
Europe/Amsterdam

Carnaval bij AVROTROS

Alaaf! Carnaval: het eeuwenoude volksfeest in Nederland wordt binnenkort weer groots gevierd door jong en oud. Zo ook bij AVROTROS. Jeugdprogramma Zin in Zappelin leert kinderen over wat carnaval precies is en DJ’s Rob en Wijnand brengen tijdens de Rob & Wijnand Carnaval Countdown in Tilburg (Kruikenstad) carnavalskrakers van bekende en onbekende artiesten. In Sterren NL Carnaval is een compilatie van het drukbezochte Eindhovense carnavalsevent 3 Uurkes Vurraf te zien waarin wordt afgeteld naar de start van de drie dagen feest. 

Zin in Zappelin: Carnaval
Buurvrouw Noël wil Prinses Carnaval worden en vraagt aan Fenna wat ze daarvoor allemaal moet kunnen. Kinderen van een carnavalsvereniging vertellen hoe het is om met de optocht mee te lopen en hoe de carnavalswagens gebouwd worden. Een dweilorkest laat de zappelin heen en weer schudden en Fenna knutselt een paard, ideaal als je zelf carnaval gaat vieren.

Rob en Wijnand Carnaval Countdown
Na het succes van voorgaande jaren staan 3FM-dj's Rob Janssen (AVROTROS) en Wijnand Speelman (KRO-NCRV), samen met (on)bekende carnavalsartiesten, op 2 februari 2024 in 013 Poppodium Tilburg. Verschillende carnaval liefhebbers kunnen tot maandag 15 januari hun eigen carnavalskraker insturen waardoor iedereen de kans krijgt om op de feestelijke avond op het podium hun eigen lied te laten horen. De line-up wordt later bekendgemaakt. Kijk voor meer informatie op robenwijnand.nl.

Sterren NL Carnaval
Ieder jaar geeft Omroep Brabant de aftrap voor het jaarlijkse carnavalsgedruis met de uitzending van hun live-evenement 3 Uurkes Vurraf. Bij Sterren NL in drie afleveringen een compilatie van dit druk bezochte spektakel met onder anderen Marco Schuitmaker, Lamme Frans, Vieze Jack, Snollebollekes, Jan Biggel, Alpenzusjes, Jeroen van Zelst, Gebroeders Rossig en Jopie Parlevliet.

Samenvatting

Zin in Zappelin, 26 januari om 07.15 uur bij AVROTROS op NPO Zappelin

Rob en Wijnand Carnaval Countdown, op 2 februari live verslag om 20.00 uur bij AVROTROS op NPO 3FM, YouTube en NPO 1 Extra
En op 10 februari om 23.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3

Sterren NL Carnaval, 11 februari om 00.10 uur, 12 februari om 16.05 uur en 13 februari om 15.20 uur bij AVROTROS op NPO 1