Hilversum,
11
november
2015
|
22:39
Europe/Amsterdam

Blessings winnaar Gouden RadioRing 2015

Het radioprogramma Blessings (Groot Nieuws Radio) met Tim Hendriks heeft woensdagavond de Gouden RadioRing 2015 gewonnen. De publieksprijs voor het beste radioprogramma van het jaar werd uitgereikt tijdens de tiende editie van Het AVROTROS RadioGala van het Jaar in Theater Amsterdam.

Het programma versloeg concurrenten Helemaal Haandrikman (NPO Radio 2) met Bert Haandrikman en Bij Igmar (SLAM!) met Igmar Felicia die ook waren genomineerd voor de publieksprijs. Vorig jaar ging de felbegeerde ring naar Rick in de Morgen van Rick van Velthuysen (Radio Veronica).

Radiosterren
De Zilveren RadioSter Man, de prijs voor de beste radioman van het jaar, is gewonnen door Bert Haandrikman (NPO Radio 2). Twee jaar geleden won hij de prijs ook al. Haandrikman versloeg Lex Gaarthuis (100%NL) en Gerard Ekdom (NPO Radio 2). De Zilveren RadioSter Vrouw, de prijs voor de beste radiovrouw van het jaar, is in ontvangst genomen door Roosmarijn Reijmer (NPO 3FM). Zij versloeg Eva Koreman (NPO 3FM) en Tineke de Nooij (NPO Radio 5). Vorig jaar wonnen Rob van Someren en Claudia de Breij de Zilveren Radiosterren.

Marconi Awards
Naast de publieksprijzen reikte de jury de Marconi Awards, de vakprijzen, uit. Radiocoryfee Ruud de Wild nam de Marconi Oeuvre Award in ontvangst. De Wild is volgens de vakjury een exceptionele radiomaker die een geheel eigen stijl heeft ontwikkeld in het Nederlandse radiolandschap.De award voor Aanstormend Talent ging naar Herman Hofman (AVROTROS NPO 3FM). Daarnaast mag Qmusic zich de beste zender van het jaar noemen. De Impact Award, de categorie voor radiomakers die het afgelopen jaar een bijzondere voetafdruk in het radiolandschap hebben achtergelaten, ging naar Coen & Sander (538).

De gehele show is terug te kijken en te luisteren via www.avrotros.nl/radioring.