Hilversum,
30
december
2015
|
10:37
Europe/Amsterdam

Bijzondere levensverhalen in nieuw seizoen Het Mooiste Meisje van de Klas

Presentator Jaap Jongbloed ontmoet voor het nieuwe seizoen van Het Mooiste Meisje van de Klas wederom bijzondere vrouwen met inspirerende levensverhalen. Elke aflevering gaat Jaap op zoek naar het verhaal achter het ooit aanbeden meisje van de klas. Wat maakte haar zo speciaal en wie kreeg haar eerste zoen? Zijn de verwachtingen die men over haar had uitgekomen of heeft haar leven een verrassende wending genomen? Klasgenoten en bekenden halen herinneringen op aan haar en de schooltijd. Nostalgie, bijzondere verhalen en veel liefde in dit programma, dat iedere kijker terugvoert naar die zo overzichtelijke tijd op school.

De eerste aflevering van het 10e seizoen start op 7 januari en draait om Hilde die haar jeugd doorbrengt in een klein Fries dorpje. Ze droomt rijkdom en luxe. Een leven dat er uiteindelijk ook komt, maar hoeveel is dat waard als je een dierbare verliest? Ze besluit haar leven totaal anders in te richten en vertrekt naar Nepal waar zij een stichting opzet waarmee ze arme vrouwen een nieuwe kans geeft op een goed leven.

Verder komen dit seizoen de levensverhalen voorbij van Stefanie (afl 2), een boerendochter die een modellencarrière opbouwt in het buitenland. Haar droom om moeder te worden, dreigt in duigen te vallen als blijkt dat haar man een dubbelleven leidt. De streng gelovig opgevoede Marion (afl 3) verlaat jong het ouderlijk huis, omdat het daar alles behalve leuk is. Helaas valt ze op de verkeerde man en komt ze met haar drie kinderen voor een gevaarlijke situatie te staan. De mooie Helena (afl 4), die haar jeugd doorbrengt bij de nonnen op kostschool, gooit het roer volledig om als haar grote liefde onverwacht overlijdt. Ze gaat naar Peru om daar arme kinderen te helpen. Margit (afl 5) reist haar Franse jeugdliefde achterna en bouwt met hem een leven op in Zuid-Frankrijk. Als trauma-arts vliegt ze met een helikopter rond om mensenlevens te redden. De Haagse Angelika (afl 6) groeit op in een vrij gezin waar het een zoete inval is van verschillende culturen. Na haar schooltijd vertrekt ze naar Brazilië en ontdekt daar haar passie voor interieurstyling. In de laatste aflevering ontmoet Jaap de mooie Shirley die een roerig leven achter de rug heeft als onder andere covermodel van een aantal mannenbladen. De voormalig voetbalvrouw werkt tegenwoordig als sportmasseuse van beroemde artiesten en voetballers.

Programmagegevens:

Het Mooiste Meisje van de Klas
donderdag 7 januari
NPO 1 - 21.25 uur