Hilversum,
07
oktober
2015
|
13:21
Europe/Amsterdam

AVROTROS zoekt thuisgevoel van Nederland in nieuwe fotografiewedstrijd

Opnieuw organiseert AVROTROS een grote fotografiewedstrijd. Na de succesvolle selfiewedstrijd in 2014 gaat de omroep dit keer op zoek naar een foto die het beste het thuisgevoel van Nederland verbeeldt. De foto’s worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit juryvoorzitter Benno Tempel (directeur Gemeentemuseum/Fotomuseum Den Haag) en fotografen Ahmet Polat en Ilvy Njiokiktjien.

Wat is thuis?
Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. De zon in je slaapkamer, met de kinderen op de bank, je ouderlijk huis. Maar wat als je je thuis moet achterlaten? Als je in Nederland woont, maar je wortels elders liggen? Of als je zo vaak op reis bent dat thuis meer een herinnering wordt? Wat betekent ’thuis’ voor jou? In de donkere maanden van het jaar, waarin men meer tijd binnenshuis doorbrengt, gaat AVROTROS op zoek naar het thuisgevoel van Nederland en organiseert een fotografiewedstrijd rondom het thema ‘thuis’. Juryvoorzitter Benno Tempel over het thema thuis: “Thuis is de plek waar je kunt schuilen. Waar je jezelf kunt zijn en waar de maskers neergaan.”

Prijzen
Of je nu professioneel fotograaf bent of af en toe voor de lol een plaatje schiet, analoog of digitaal fotografeert; iedereen kan meedoen. Het winnende werk wordt tentoongesteld in de entree van het Fotomuseum in Den Haag en afgedrukt in het Kunst & Cultuur Magazine van AVROTROS. Bovendien wint de maker van de foto een Canon waardebon t.w.v. 750 euro. Nieuw dit jaar is de juniorprijs voor inzenders tot en met 16 jaar. De juniorwinnaar wint een workshop op maat door jurylid en Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat. De vakjury is niet de enige die winnaars aanwijst, ook het publiek kan zijn favoriet kiezen. Tussen 25 november en 5 december kan er via avrotros.nl/kunst gestemd worden. De publieksprijs bestaat uit een Canon waardebon t.w.v. 500 euro en een week werken aan je eigen project in de Torenkamer van Radio 4-radioprogramma Opium op 4 in VondelCS, midden in het Vondelpark!

Instagramprijs
Liever op Instagram meedoen? Dat kan ook! Volg ons op Instagram @avrotroskunst en upload tussen 7 oktober en 25 november een originele thuisfoto met de tags #avrotrosphotoaward & @avrotroskunst. De Instagramprijs is een Canon PowerShot N2 camera met wificonnectie.

Inzendtermijn
Alle originele foto’s die binnen het thema ‘Thuis’ passen kunnen tot en met 15 november 2015 online worden geüpload via avrotros.nl/kunst. Daarna buigt de jury zich over de werken. Op zaterdag 5 december worden de 25 genomineerde foto’s tentoongesteld in VondelCS in Amsterdam, waar de jury ter plekke een eindoordeel velt en de winnaars bekendmaakt.

Fotografie bij AVROTROS
AVROTROS besteedt de komende periode op radio en tv aandacht aan fotografie, zo zendt Close Up drie documentaires uit over fotografen en fotografie:
- 17 oktober: Fotograaf Robyn Beeche - A life exposed
- 24 oktober: Erwin Blumenfeld - The man who shot beautiful women
- 31 oktober: Fotograaf Rax: De laatste dagen van de Noordpool.

Meer informatie: avrotros.nl/kunst