Hilversum,
09
oktober
2015
|
13:24
Europe/Amsterdam

AVROTROS zendt regiedebuut Robin Boissevain uit bij 3LAB

Op zondag 18 oktober zendt AVROTROS de korte film Parnassus, het regiedebuut van Robin Boissevain, uit bij 3LAB op NPO 3 om 23.30 uur. De hoofdrollen worden vertolkt door Yannick de Waal, Hanneke van der Paardt, John Buijsman, Raymond Thiry en Niels Gomperts. De film is geproduceerd door Jesse van der Pluijm en Linda Mertens van Rocketboy.

Parnassus speelt zich af in Amsterdam Zuid op de Parnassusweg waar twee snackbars recht tegenover elkaar zijn gevestigd in oude brugwachtershuisjes. De concurrentie viert hoogtij; het is een gevecht om macht, eer en geld. Parnassus, gebaseerd op het eeuwenoude Romeo en Julia, gaat over de liefde tussen Jonas en Linde, maar ook over de strijd tussen de vader van Jonas en de snackbar aan de overkant van de Parnassusweg. De gemoederen lopen hoog op terwijl de liefde tussen Jonas en Linde steeds sterker wordt.

Robin Boissevain: “Ik kreeg het idee toen ik 's nachts na het dansen een hamburger at met wat vrienden, diezelfde nacht ben ik begonnen met schrijven tot ik in slaap viel op mijn laptop. Toen ik wakker werd, was ik blij verrast. "

3LAB
3LAB is de plek voor vernieuwing en experiment van NPO 3. Op het online platform www.npo3lab.nl worden regelmatig nieuwe video’s en series gelanceerd, allen gemaakt door jonge talentvolle programmamakers. Een aantal van de projecten is vanaf 18 oktober ook wekelijks te zien in het 3LAB-televisieprogramma op NPO 3.

Bekijk hieronder de trailer.

Programmagegevens:

3LAB - Parnassus 
zondag 18 oktober
NPO 3 - 23.30 uur