Hilversum,
30
december
2015
|
16:44
Europe/Amsterdam

AVROTROS zendt Hoorspel Nooit Meer Slapen opnieuw uit

Begin 2016 komt AVROTROS op NPO Radio 1 met een prachtig hoorspel uit het archief. Vanaf 8 januari kan de luisteraar drie weken lang iedere vrijdag om middernacht genieten van het magistrale radiodrama 'Nooit Meer Slapen', de klassieker van Willem Frederik Hermans. De hermontage van het hoorspel is verzorgd door Anne Lichthart en Frans de Rond. De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Marcel Maas, Max Croiset en wijlen Ina van Faasen.

'Nooit Meer Slapen' draait om de jonge geoloog Alfred Issendorf die voor een expeditie afreist naar het afgelegen Noorse Finnmarken. Vanaf het begin zit alles tegen. Alfred hoopt meteorieten te vinden voor een wetenschappelijk onderzoek, maar het zijn vooral de muggen die hem te grazen nemen. Gedurende de reis verlaten steeds meer metgezellen Alfred en hij blijft uiteindelijk alleen nog met ene Arne over. Tot overmaat van ramp is al zijn materiaal verpest door een valpartij en blijkt ook Arne verongelukt.

De afleveringen van 'Nooit Meer Slapen' zijn in de week na de uitzending via stream te luisteren en als podcast te downloaden op avrotros.nl/cultuur.

Programmagegevens:

Nooit Meer Slapen
vanaf 8 januari drie weken lang in de nacht van vrijdag op zaterdag
NPO Radio 1 - tussen 00.05 en 00.30 uur