02
juli
2018
|
10:53
Europe/Amsterdam

AVROTROS zendt Duitse serie met Barry Atsma uit

Vanaf dinsdag 24 juli is Barry Atsma bij AVROTROS te zien in de Duitse serie Bad Banks. Hij speelt daarin een beruchte bankier die bekendstaat om zijn hoge winsten en zijn risicovolle beleid. De serie speelt zich af aan het begin van de Duitse bankencrisis. Gabriel Fenger, het personage van Barry, wordt aangenomen bij Investment Banking om de bank uit de problemen te helpen, maar dit verloopt niet heel soepel.

Barry: ‘De serie laat de duistere kant van de nette bankierswereld zien. Een wereld waar mensen gedreven door ambitie grote risico's nemen en waarin persoonlijke vete's soms leiden tot wereldwijde crisissen. Ik mocht in de voorbereiding spreken met topbankiers in Londen en werd verrast door hoe goed geïnformeerd, geïnteresseerd, geestig en intelligent ze waren, maar voelde ook hun brandende ambitie en keiharde mentaliteit door alles heen. Bad Banks laat dat alles in al zijn complexiteit zien. Bad Banks is sexy, confronterend, soms geestig en vooral een scherpe analyse van de religie die geld heet.’

De financiële thrillerserie ging al op 21 februari 2018 in première op het Internationale Film Festival van Berlijn. Barry is met zijn rol als Gabriel Fenger ook al genomineerd voor de Deutscher Schauspielpreis, een grote Duitse acteerprijs.

Samenvatting

Bad Banks is vanaf 24 juli elke dinsdag om 21.15 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1