02
mei
2022
|
11:31
Europe/Amsterdam

AVROTROS roept Nederland op #1metS10 te zijn op weg naar het Eurovisie Songfestival

S10 vertegenwoordigt op de 66e editie van het Eurovisie Songfestival ons land in Turijn. Om heel Nederland achter haar te laten staan lanceert AVROTROS vandaag #1metS10, waarmee iedereen S10 kan aanmoedigen door een persoonlijke ‘lichtkrabbel’ achter te laten op de videoclip van ‘De Diepte’. Deze doodles, woorden, tekeningen en andere creatieve uitingen laten zien hoe ons land gezamenlijk met haar meeleeft. AVROTROS-dj Bart Arens geeft vanochtend in zijn NPO Radio 2-programma Aan de Slag! het startsein voor #1metS10. Krabbel, teken mee en support S10 in Italië!
 
#1metS10
Op de #1metS10-pagina kan een persoonlijke krabbel voor S10 achtergelaten worden in een fragment van de clip. Van alle krabbels wordt een unieke video gemaakt die met S10 en heel Nederland gedeeld wordt rondom het grootste muziekfestival van Europa. #1metS10 stroomt inmiddels al vol met aanmoedigingen van fans die S10 steunen. Onder anderen AVROTROS-presentatoren Hila Noorzai, Bart Arens en Carolien Borgers en vrienden Froukje, MEAU en Wende Snijders hebben een lieve boodschap voor onze Nederlandse inzending achtergelaten. 

Eric van Stade, algemeen directeur AVROTROS: “Het Eurovisie Songfestival is dé plek waar Nederland rondom muziek bij elkaar komt. De uitzendingen trekken miljoenen kijkers die massaal meeleven. Met #1metS10 bieden we de mogelijkheid dit enthousiasme te delen en maken we de saamhorigheid tastbaar.”
 
Over AVROTROS
AVROTROS ondersteunt de samenleving door ons land te verrijken met een breed aanbod van toegankelijke programma’s over kunst- en cultuur wat bijdraagt aan binding en beschaving. Het Eurovisie Songfestival is bij uitstek een programma waar de gezamenlijke beleving tot zijn recht komt. De content op televisie, radio, via de social media-kanalen en de Eurovisie Songfestival-app zorgen bij families, vriendengroepen en Eurovisie-fans voor een bijzondere verbinding met dit grootse evenement. #1metS10 draagt bij aan dit doel.

Het concept is ontwikkeld door Born05.