Hilversum,
07
oktober
2015
|
17:22
Europe/Amsterdam

AVROTROS hoorspelserie De Buitendienst krijgt een vervolg

Van 16 oktober tot 28 november zendt AVROTROS iedere vrijdag op zaterdagnacht, van 00.00 tot 00.30 uur op NPO Radio 1 het vervolg uit van hoorspelserie De Buitendienst. Deze reeks bestaat uit zeven afleveringen en gaat, net als de vorige acht uitzendingen, over het wel en wee van de klachtenafdeling van woningbouwvereniging Davati. Ook in deze serie bestaat de vaste cast uit: Kees Boot, Yvonne van den Hurk, Katarina Justiç, Harry van Rijthoven en Ariane Schluter,

De afleveringen van De Buitendienst zijn gebaseerd op een uitgebreide research en waargebeurde verhalen. De medewerkers van Davati worstelen met verregaande bezuinigingen, bijzondere huurders en lastige woonkwesties. Zoals het verhaal van een jonge man, die bij zijn moeder woont en na haar plotselinge dood het huis wordt uitgezet omdat zijn naam niet op het huurcontract staat. Of de jonge huurster, die een pony heeft aangeschaft voor in haar postzegeltuintje en het beest hoe dan ook wil houden.

Naast deze huurdersperikelen, volgt de serie de ontwikkelingen in het privéleven van de werknemers van de klachtenafdeling. Zo ontstaat er een romance op de werkvloer en papt de woningconsulente aan met een kunstenaar die illegaal in zijn atelier woont.

De Buitendienst wordt geproduceerd door Palentino Media, is geschreven door Anne Lichthart en wordt geregisseerd door Justine Paauw. Naast de vaste rollen van Kees Boot, Yvonne van den Hurk, Katarina Justiç, Harry van Rijthoven en Ariane Schluter, tekenden voor de huurders: Marleen Stoltz, Paula Majoor, Linde van den Heuvel, Theo Pont, Melody Klaver, Vincent van der Valk, Thomas de Bres, Hein van der Heijden, Vincent Croiset, Hugo Koolschijn, Hiske van der Linden en Walter Crommelin.

Voor meer informatie: http://web.avrotros.nl/cultuur/kunst/hoorspel/buitendienst.aspx

Programmagegevens:

Radio
Hoorspelserie De Buitendienst
16 oktober tot 28 november van vrijdag op zaterdagnacht
NPO Radio 1 - 00.00 uur