08
maart
2017
|
13:32
Europe/Amsterdam

AVROTROS herhaalt morgen Portret van een Passie: Guus Verstraete

In verband met het overlijden van Guus Verstraete herhaalt AVROTROS op donderdag 9 maart om 16.20 uur de documentaire Portret van een Passie: Guus Verstraete op NPO 1. 

De naam van regisseur Guus Verstraete rolde bij elke Nederlander talloze malen over het beeldscherm. Programmamaker Job Cieraad maakte in 2005 een documentaire over de regisseur. Cieraad praatte met hem over zijn passie voor televisiemaken.

Portret van een Passie: Guus Verstraete
De fascinatie van Guus Verstraete voor televisie, zijn grote werklust en ambitie maakte hem tot een belangrijke beeldbepaler van de Nederlandse televisie. Verstraete blikt terug op een glansrijke carrière en constateert met weemoed dat de grote televisieshows tot het verleden behoren. Dat het in goede banen leiden van een live-uitzending groot vakmanschap en discipline vereist, is te zien wanneer Job Cieraad achter de schermen meekijkt bij het programma PaPaul. Ook op de vormgeving van grote theaterproducties drukt Guus zijn stempel. Hoe dat in zijn werk gaat zien we bij een productie waarbij hij samenwerkt met zijn partner Simone Kleinsma. Hoewel zijn werk zijn lust en zijn leven is, is er ook nog ruimte voor een andere passie: autorijden. Op het circuit van Zandvoort demonstreert Verstraete samen met goede vriend Oger het plezier voor deze sport.