Hilversum,
22
april
2016
|
13:32
Europe/Amsterdam

AVROTROS gaat op zoek naar het mooiste naakt

Schilder, teken of beeldhouw een naakt en wie weet hangt of staat het werk straks in Museum de Fundatie in Zwolle. Vanaf vandaag kunnen eigen werken worden ingezonden voor de kunstwedstrijd van AVROTROS. Juryleden Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie, en beeldend kunstenaars Marte Röling en David Bade beoordelen de inzendingen op originaliteit en kwaliteit. Op 10 juni worden de jury- en publieksprijs in Museum de Fundatie uitgereikt.

Het afbeelden van naakten is iets wat al eeuwen gebeurt, maar lijkt vandaag de dag toch niet altijd even geaccepteerd. AVROTROS brengt een ode aan het (naakte) lijf en roept iedereen op zijn of haar gebeeldhouwde, geschilderde of getekende naakt in te sturen.

De juryselectie van 20 werken wordt in Museum de Fundatie geëxposeerd. Het werk van de jurywinnaar wordt in het Kunst & Cultuur Magazine afgedrukt en de maker mag een week lang werken in de Torenkamer, het atelier van radioprogramma Opium op 4 in Vondel CS. Het publiek kan vanaf 30 mei op de juryselectie stemmen. Zowel de jury- als de publiekswinnaar krijgen een geheel verzorgde kunstreis aangeboden. Alle informatie over de wedstrijd is te vinden via www.avrotros.nl/kunst.

Lucas De Man ging alvast uit de kleren om deelnemers te inspireren.

Inzenden:

Van 20 april tot 18 mei