01
maart
2024
|
15:21
Europe/Amsterdam

AVROTROS en het Koninklijk Concertgebouworkest vieren 100-jarig jubileum

Honderd jaar geleden, op 30 maart 1924 om precies te zijn, was voor het eerst een concert van het Concertgebouworkest op de radio te horen. Dit bijzondere jubileum en deze 100-jarige samenwerking wordt bij AVROTROS gevierd met een live-uitzending vanuit de Amsterdamzaal in het RCO House, thuisbasis van het Concertgebouworkest. Selma van Dijk ontvangt op 31 maart in haar programma Het Zondagmiddagconcert een aantal bijzondere gasten.

Selma ontvangt onder meer tweede violiste Anna de Vey Mestdagh, die al 31 jaar bij het Koninklijk Concertgebouworkest speelt. Pianist, muziekregisseur en producer Lodewijk Collette heeft samen met Daniƫl Esser alle radio-uitzendingen doorgespit om hier vervolgens een bloemlezing van te maken. Een bijzonder project waar hij graag over vertelt. Tot slot komt ook Hans van den Boom, sinds jaar en dag presentator voor de klassieke-muziekprogramma's op NPO Klassiek, aan het woord. De musici van het Concertgebouworkest die kamermuziek ten gehore zullen brengen, zijn niemand minder dan Gregor Horsch & Jeroen Bal, het GoYa Kwartet & Olivier Patey.

Samenvatting

100 jaar AVROTROS en het Koninklijk Concertgebouworkest, live jubileumuitzending, zondag 31 maart van 14.00 uur tot 16.30 op NPO Klassiek