20
februari
2024
|
13:52
Europe/Amsterdam

AVROTROS dj Sophie Hijlkema elke werkdag op NPO 3FM

Tussen 13.00 en 16.00 uur

Sophie Hijlkema is vanaf maandag 26 februari iedere werkdag te horen tussen 13.00 en 16.00 uur met haar radioprogramma ‘Sophie Hijlkema’ op NPO 3FM. De show draait om muziek en Sophie doet er alles aan om de luisteraar goed door het laatste deel van de werkdag heen te helpen.

Sophie Hijlkema: ''Ik ben enorm blij met deze kans! Ik werk al zes jaar met heel veel liefde voor AVROTROS bij 3FM. Ik kan niet wachten om de werkdag van de 3FM luisteraar op te fleuren met de juiste muziek en positiviteit.''

Joost Strootman, eindredacteur 3FM bij AVROTROS: “Dit is een dikverdiende stap voor Sophie. Ze is één van de grootste talenten van de Nederlandse radio, iets dat ze afgelopen december nog eens heeft bewezen tijdens 3FM Serious Request. Met haar persoonlijkheid, liefde voor muziek en manier van radiomaken weet ik zeker dat ze veel luisteraars voor zich gaat winnen.

Sophie is in september 2017 bij AVROTROS op 3FM begonnen. Op dit moment maakt ze samen met AVROTROS dj Mart Meijer op zaterdag- en zondagochtend radio met ‘Sophie & Mart’ tussen 07.00 en 10.00 uur. Mart gaat dit programma nu solo presenteren.

Naast radio maken, zingt en schrijft Sophie ook liedjes en doet ze voice-over werk. In 2021 won ze de Marconi Award voor aanstormend talent en ze heeft drie keer meegedaan met Serious Request, waarvan ze twee keer in Het Glazen Huis zat. De laatste editie, afgelopen december in Nijmegen voor ALS Nederland, was een enorm succes met een opbrengst van ruim 7,5 miljoen euro.