Hilversum,
11
augustus
2015
|
09:56
Europe/Amsterdam

Art Rooijakkers duikt in de wereld van Amy Winehouse in 3Lab: Club 27

In Club 27 duikt Art Rooijakkers in de wereld van Amy Winehouse. De presentator reist af naar Londen waar hij met familieleden en vrienden van de zangeres praat om antwoorden te vinden op al zijn vragen rondom de poplegende. Had haar dood voorkomen kunnen worden? Was het opzet of een ongeluk? En wat heeft die magische leeftijd, 27, met haar dood te maken?

Amy Winehouse werd vier jaar geleden (23 juli 2011) levenloos aangetroffen in haar appartement in London. De jazz- en soulzangeres zou zijn gestorven aan de gevolgen van alcoholmisbruik. Echter wordt er beweerd dat zij zelf ooit voorspelde dat ze zou sterven op haar 27e en daarmee lid zou worden van de beruchte club 27: een groep bestaande uit legendarische en zelfdestructieve poplegendes zoals Kurt Cobain, Brian Jones en Jimi Hendrix, die allen de dood vonden op 27-jarige leeftijd.

Winehouse brak in 2003 in eigen land door en beleefde grootse internationale successen. In haar korte carrière liet ze drie albums na en een fraaie reeks live-opnames. In Southgate, Noord-Londen zoekt Art Amy’s moeder Janis Winehouse op. Daarnaast spreekt hij onder anderen met tattoo artiest en goede vriend Henry Hate, BBC-muziekjournalist Lou Thomas en Amy’s haarstylist Alex Foden.

Programmagegevens:

Televisie
Club 27
Vrijdag 14 augustus
NPO 3 - 20.45 uur