Hilversum,
13
februari
2024
|
14:53
Europe/Amsterdam

Antwoorden vliegen je om de oren in nieuwe quiz

In de nieuwe, dagelijkse quiz Say Whut!? krijg je alle antwoorden te zien, maar lukt het je ook om ze te onthouden? Iedere ronde krijgen BN'ers in hoog tempo een stoomcursus in feitjes over een bepaald onderwerp, zoals piraten, tanden, pinguïns of K-pop. In een vliegensvlugge animatie komen alle antwoorden die ze nodig hebben voorbij. Het is aan de deelnemers om zoveel mogelijk van deze leuke, grappige, nuttige en soms nutteloze feitjes te onthouden terwijl presentator Niek Roozen verschillende vragen op hen afvuurt. Wie kan zo veel mogelijk antwoorden onthouden? Wie heeft er stalen zenuwen? En welk team mag zich aan het einde van de week de winnaar noemen van Say Whut!?

De quiz wordt gespeeld door twee teams bestaande uit elk twee bekende Nederlanders. Onder anderen Stefania Liberakakis, Jandino Asporaat, Marije Zuurveld, Leendert de Ridder, Anne-Mar Zwart, Hugo Kennis, Fenna Ramos, Meester Jesper, Moïse Trustfull, Kaj van der Voort, Steven en Jamie Kazàn, Juvat Westendorp en Tim Senders gaan de strijd in Say Whut!? aan. 

Het programma bestaat uit vier rondes: Feiten Focus, Keuze Stress, Feiten Smijten en Oren Spitsen. In elke ronde krijgen de spelers supersnelle animaties te zien over allerlei verschillende onderwerpen. Van katten tot de Mount Everest en van film tot sushi. Beide teams spelen een hele week tegen elkaar. Op vrijdag is de grote finale, dan wordt de laatste ronde verruild voor Feiten Finish. Welke feiten, die de afgelopen week de revue zijn gepasseerd, weten ze nog? Van het team dat de finaleuitzending wint, worden de punten van de hele week verdubbeld. Zo blijft het tot op het laatste moment nog spannend en heeft elk team nog kans om de Say Whut!?-trofee mee naar huis te nemen.

Programmagegevens:

Say Whut!?, vanaf 11 maart elke schooldag om 18.20 uur bij AVROTROS op NPO Zapp