Hilversum,
13
juni
2015
|
11:17
Europe/Amsterdam

Amerikaans dirigeertalent Joshua Weilerstein te zien in Hét Hofvijverconcert

Aanstaande zaterdag dirigeert de Amerikaanse dirigent Joshua Weilerstein (1987) Het Residentie Orkest tijdens Het Festival Classique Hofvijverconcert. De titel van Hét Hofvijverconcert van dit jaar is 'Sparks'. Daarmee staat het concert dit jaar in het teken van overspringende vonken: de klik tussen geliefden, de oplaaiende passie of het moment van inspiratie. Tijdens het concert dat AVROTROS vanaf 21.10 uur op NPO 2 uitzendt zijn er onder meer werken te horen van componisten als John Adams, Tsjaikovski, Fauré en Stravinski.

Het internationale dansgezelschap Club Guy & Roni uit Groningen slaat dit jaar de brug tussen klassieke muziek en danstheater tijdens Hét Hofvijverconcert. Gedurende het concert zien we vier films die speciaal hiervoor zijn opgenomen op het Binnenhof en in de Eerste Kamer. We volgen een man en vrouw vanaf de eerste blik en ontluikende liefde tot ze elkaar even verliezen om elkaar live terug te vinden op het podium van de Hofvijver.

JOSHUA WEILERSTEIN

Joshua Weilerstein (1987) is een van de meest gevraagde jonge dirigenten ter wereld. Nadat hij in 2009 op 21-jarige leeftijd met unanieme stemmen de Malko Competitie voor Jonge Dirigenten won nam zijn carrière een enorme vlucht. Sindsdien is de bevlogen dirigent, die er niet voor terugdeinst een introductie vanaf het podium te geven, een graag geziene gast. Weilerstein is een voorstander van innovatieve programmering en streeft ernaar om in zijn concerten altijd minstens één werk van een nog levende componist uit te voeren. Hij wordt met zijn missie om klassieke muziek open te breken voor een breed publiek in de klassieke wereld met open armen ontvangen. Naast zijn optreden met het Residentie Orkest maakt hij dit seizoen zijn debuut bij onder andere Mahler Chamber, Deutsches Sinfonie-Orchester Berlin en het Orchestre Philharmonique de Radio France.

Programmagegevens:

Televisie
Hét Hofvijverconcert
zaterdag 20 juni 
NPO 2 - 21.10 uur