Hilversum,
31
oktober
2016
|
12:12
Europe/Amsterdam

Amerika Kiest en Roodshow Late Night verslaan de verkiezingen live vanuit de states

Jan Mom en Jan-Willem Roodbeen reizen voor de Amerikaanse verkiezingen af naar New Orleans. In de week van ‘election day’ presenteren zij hun AVROTROS-programma’s Amerika Kiest (NPO Radio 1) en de Roodshow Late Night (NPO Radio 2) live vanuit het historische pand van de Jackson Brewery, gelegen aan de oever van de Mississippi.

Amerika Kiest
NPO Radio 1 | 19.00 - 20.30 uur
Jan Mom praat met verschillende gasten uit de Nederlandse gemeenschap in New Orleans over de politieke ontwikkelingen en de problemen in het land. Ook is er live muziek verzorgd door lokale artiesten en berichten EenVandaag-verslaggevers Tom van ’t Einde en Laura Kors over het laatste nieuws.

De Roodshow Late Night
NPO Radio 2 | 22.00 - 00.00 uur
Live vanuit de muziekstad New Orleans bespreekt Jan-Willem Roodbeen met bijzondere gasten de felle verkiezingsstrijd tussen Hillary Clinton en Donald Trump. Met het gesprek van de dag, live muziek en comedy vanuit “The Big Easy”.

New Orleans
Een stad ver verwijderd van de politieke macht in Washington. Een regio waarin het politieke vertrouwen na orkaan Katrina ver te zoeken is. Louisiana, de staat waarin New Orleans ligt, kent een ongekende werkloosheid. Maar liefst 20% van de bevolking leeft onder de armoedegrens. In Louisiana liggen de landelijke problemen dichter aan de oppervlakte, dan in welke andere staat dan ook.

Programmagegevens:

Amerika Kiest
Radio
Maandag 7 november
19.00 uur - NPO Radio 1

Roodshow Late Night
Radio
Maandag 7 november
22.00 uur - NPO Radio 2