08
juli
2019
|
13:35
Europe/Amsterdam

Ambassadeur Klaasje Meijer: Jamai, Trijntje Oosterhuis en Patricia van Haastrecht op Kinderprinsengrachtconcert

Niemand minder dan Klaasje Meijer, zangeres bij K3 en de gloednieuwe ambassadeur van het Kinderprinsengrachtconcert, stelt vandaag via een video de drie talenten van dit jaar aan het grote publiek voor. Op zaterdag 17 augustus is het bekende drijvende podium op de Prinsengracht in Amsterdam 's middags het domein van deze drie jonge muzikale supertalenten. Zij worden geflankeerd door de popsterren Jamai, Trijntje Oosterhuis en Patricia van Haastrecht en begeleid door het ensemble van het Jeugdorkest Nederland o.l.v. Edwin Schimscheimer. De combinatie van klassieke muziek en popmuziek is uniek. Buddy Vedder presenteert het muzikale spektakel op de grachten.

Talenten
Dit jaar staan de 14-jarige Aliza Faber uit Amstelveen, Donna van Leeuwen (12) uit Bilthoven en Marcel Sutedja (12) uit Den Haag op het podium. Aliza begeleidt Jamai op haar saxofoon bij het nummer Genoeg te Doen. Donna speelt op haar cello samen met Jamai en Patricia van Haastrecht de megahit Shallow en Marcel is op zijn viool te horen als Trijntje Oosterhuis het nummer Als ik je laat gaan zingt. De jonge musici en popmuzikanten worden begeleid door het ensemble van het Jeugdorkest Nederland o.l.v. Edwin Schimscheimer. Edwin is als muzikaal leider van het concert ook verantwoordelijk voor alle arrangementen.

Klaasje Meijer ambassadeur
Klaasje Meijer, bekend van K3, heeft zich als ambassadeur aan het Kinderprinsengrachtconcert verbonden. Klaasje speelt zelf dwarsfluit, studeerde aan het conservatorium en gaf dwarsfluitles aan kinderen. Het Kinderprinsengrachtconcert gaat haar dan ook aan het hart: “Ik ben enorm vereerd om ambassadrice te mogen zijn van het Kinderprinsengrachtconcert. Muziek maken is zo ontzettend leuk en leerzaam. Vroeger heb ik verschillende keren meegedaan met concoursen en speelde ik in een jeugdorkest: ik had al op jonge leeftijd een grote liefde voor klassieke muziek. Ik geniet van het maken van popmuziek en ben trots op mijn klassieke achtergrond; het Kinderprinsengrachtconcert is dus helemaal in mijn straatje! In de jonge solisten van het Kinderprinsengrachtconcert herken ik mezelf van vroeger. Ik word helemaal vrolijk als ik ze bezig zie. Ik heb ongelofelijk veel zin in het concert op 17 augustus en wens alle solisten superveel succes!”

Op de kanalen van Klaasje is in de weken voorafgaand aan het concert en tijdens het optreden zelf exclusieve content van en met de talenten te vinden.

Springplank voor talent
Het Kinderprinsengrachtconcert is al bijna 30 jaar een vaste waarde op televisie en fungeert als dé springplank voor jong, muzikaal talent. Onder andere Lucas en Arthur Jussen, Remy van Kesteren en Noa Wildschut toonden op jonge leeftijd op dit podium hun muzikale kunsten voor het grote publiek.

Prinsengrachtconcert
Dit jaar staat de Finse violist Pekka Kuusisto (1976) als hoofdgast op het Prinsengrachtconcert. Hij wordt begeleid door zijn vrienden van Camerata RCO, een ensemble met leden van het Concertgebouworkest. Pekka staat bekend om zijn verfrissende uitvoeringen van klassieke composities en zal met veel flair een eigentijdse invulling aan de avond geven. Hans van den Boom presenteert de tv-registratie, Jet Berkhout is voor het eerst te horen als presentatrice van het Prinsengrachtconcert op NPO Radio 4.

Samenvatting

Kinderprinsengrachtconcert, zaterdag 17 augustus om 17.25 uur bij AVROTROS op NPO ZAPP
Prinsengrachtconcert, zaterdag 17 augustus om 21.20 uur live bij AVROTROS op NPO 2 en NPO Radio 4