Hilversum,
21
februari
2022
|
15:58
Europe/Amsterdam

Als niemand je kan helpen, waar kan je dan nog heen?

In de rauwe natuur, ergens in Europa, slaan twaalf Nederlanders op vlucht. Op de hielen gezeten door professionele hunters proberen zij, in Hunted into the wild, 10 dagen van de radar te blijven. Overgeleverd aan de wildernis en alle uitdagingen die daarbij horen, zijn zij helemaal op zichzelf aangewezen. Als niemand je kan helpen, waar kan je dan nog heen? 

De basisregels zijn simpel. De voortvluchtigen moeten 10 dagen uit handen zien te blijven van de hunters, het extractiepunt weten te bereiken en binnen het afgekaderde gebied blijven. De 6 duo’s slaan tegelijk op de vlucht. In een verlaten gebouw vinden zij hun eerste aanwijzing voor het extractiepunt. Vanaf dat moment begint deze fysieke en mentale uitputtingsslag voor de voortvluchtigen. Wie weet in deze wildernis te overleven en de hitte, de regen en de kou te trotseren? 

Op het moment dat de duo’s aan hun vlucht beginnen, komen op headquarters de eerste beelden binnen. Aan de rand van het gebied is het opsporingsteam, dat net als in Hunted en Hunted VIPS wordt aangestuurd door operationeel leider Marcel van de Ven, neergestreken. Aangevuld met hunters in het veld zetten zij alles op alles om de voortvluchtigen binnen te halen. Ook voor hen kent de wildernis nieuwe uitdagingen. “We zitten in een enorm wild gebied. Hier kunnen we geen leads halen uit pintransacties of beelden van beveiligingscamera's tijdens de vlucht. We moeten het dus hebben van sporen uit het gebied. Daar gaan specialisten op los. Zij gaan het gebied in om sporen te tracken zodat wij de voortvluchtigen keurig netjes kunnen binnen halen", aldus Marcel van de Ven. 

Programmagegevens:

Hunted into the wild is vanaf maandag 7 maart om 20.25 uur te zien bij AVROTROS op NPO 3