Hilversum,
30
juli
2015
|
10:53
Europe/Amsterdam

Ab Nieuwdorp nieuwe presentator De Klassieken

Vanaf maandag 3 augustus presenteert Ab Nieuwdorp iedere werkdag het NPO Radio 4-programma De Klassieken bij AVROTROS. 

Nieuwdorp is geen onbekende op de publieke klassieke zender. De afgelopen jaren presenteerde Ab het dagelijkse radioprogramma Licht op 4, maar hij was ook geregeld te horen als presentator bij live-concerten en eerder al van Muziek aan tafel. Ab is afkomstig van de NPO Radio 4-opleiding en nam afgelopen jaren al geregeld plaats achter de microfoon van De Klassieken. Vanaf 3 augustus is hij als vaste presentator iedere ochtend te horen in het NPO Radio 4-programma De Klassieken.

“Herken je dat? Je bent onderweg. Je luistert radio en wordt verrast door de muziek. Je wil de auto nog niet verlaten. Je blijft even zitten, neemt de tijd en laat de muziek over je heen komen. Of je bent thuis en de klanken die je hoort raken je, waardoor je nog even niet aan de slag gaat. Díe ervaring bij de luisteraars van De Klassieken jaag ik na. Ik wil ze meenemen naar andere plaatsen en andere tijden met de mooiste klassieke muziek in waardevolle uitvoeringen”, zegt Ab Nieuwdorp.

Tim Moen, Eindredacteur Radio 4 bij AVROTROS: “Ik ben erg blij dat Ab iedere dag te horen zal zijn in een van onze best beluisterde programma's. Hij is een echte muziekliefhebber, met humor en oprechte betrokkenheid bij onze luisteraars. De ideale combinatie voor een programma als De Klassieken.” 

De Klassieken is iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur te horen bij AVROTROS op NPO Radio 4. In dit programma wordt de meest geliefde klassieke muziek afgewisseld met bijzonder, minder bekend repertoire. De Klassieken maakt de muziek van gisteren tot een ervaring van vandaag.

Programmagegevens:

Radio
De Klassieken
Iedere werkdag
NPO Radio 4 - tussen 9.00 en 12.00 uur