Hilversum,
12
juli
2019
|
09:48
Europe/Amsterdam

3FM-dj Rob van de Radio componeert Klimaatmars

“Hee hee, hoo hoo, de aarde redden doe je zo!” Zo klonk het in maart in een filmpje van jongeren die meeliepen met een klimaatmars. “Dat moet beter kunnen, hier gaat de ijsbeer het niet mee redden ben ik bang!”, grapte Rob toen in de uitzending van zijn vrijdagavond-programma ‘Partij voor de Vrijdag’ op 3FM.

Maar toen er later die avond spontaan gebeld werd door iemand van het orkest van de Koninklijke Marechaussee, begon het balletje voor een eigen klimaatmars serieus te rollen. ‘Rob van de Radio’ – de bijnaam van de AVROTROS-presentator - sloot zich op op zijn zolderkamer en bedacht een melodie. Orkestleider en dirigent kapitein van de Koninklijke Marechaussee Peter Kleine Schaars werkte de melodie uit tot een echt muziekstuk geschikt voor zijn 50-koppig orkest. De muzikale Klimaatmars was geboren!

De mars die iedereen altijd kan inzetten
Op 28 juni stroomde het repetitielokaal van het Orkest Koninklijke Marechaussee in Apeldoorn vol met muzikanten. “Bizar dat iets als geintje begint en je het hier nu met zo’n enorm orkest staat op te nemen. Zoals we bij 3FM zeggen: Music Starts Here!”, aldus een blije Rob.

De Klimaatmars verschijnt vandaag op de gangbare online kanalen en ‘Rob van de Radio’ hoopt natuurlijk op grote respons. “Dit is een klimaatmars die iedereen op ieder moment vanuit zijn luie stoel in kan zetten!”

De opbrengst van de online-verkoop en streaming wordt geschonken aan het Wereld Natuur Fonds.

Programmagegevens:

Rob van de Radio (Rob Janssen) is voor omroep AVROTROS op 3FM te horen op vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur in ‘Partij voor de Vrijdag’ en op zaterdag en zondag van 12.00 tot 14.00 uur in ‘Radio Op ‘n Broodje’.